Δηλητηριασμένες ψυχές,δηλητηριάζουν αθώα πλάσματα και πετούν τα νεογέννητα στα σκουπίδια…

Eδώ και κάποιους μήνες στην περιοχή της Χαλέπας και συγκεκριμένα στις οδούς Κοκκινίδου,  Κράπης και Βουλγαρίδη, έχουν λάβει χώρα περιστατικά θανάτωσης  σκύλων αλλά και γατιών.

Συγκεκριμένα 6 μήνες πριν θανάτωσαν  μέσα σε περιφραγμένο κήπο οικίας,  σκυλί που ήταν ελεύθερο αλλά και μια βδομάδα πριν δηλητηρίασαν αδέσποτο σκύλο που ταΐζονταν από φιλόζωους της συγκεκριμένης γειτονιάς και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός  αφού έπαιζε με τα άλλα σκυλιά της γειτονιάς κι ήταν φιλικός προς τους ανθρώπους. Το σκυλί βρήκε τραγικό θάνατο και δυστυχώς αν κι έγιναν προσπάθειες να σωθεί, ήταν πλέον αργά.

Πριν ένα μήνα στη συγκεκριμένη γειτονιά βρέθηκαν πέντε γατάκια μέσα στον κάδο σκουπιδιών με τον πλακούντα και τον ομφάλιο λώρο μαζί με ένα μεγαλύτερο περίπου 20 ημερών. Δηλαδή κάποιος γεμάτος ευαισθησίες   ΄΄ άνθρωπος ΄΄, περίμενε να γεννήσει η γατούλα να πάρει τα γατάκια της και να κλέψει κι από άλλη γάτα που θήλαζε το μικρό της για να τα βάλει  όλα μαζί  στον κάδο της γειτονιάς!

Για καλή τους τύχη , φιλόζωη της γειτονιάς τα έβγαλε  όταν άκουσε το κλάμα και βρίσκοντας κοντά γατούλα που είχε γεννήσει, ίσως να ήταν κι αυτή η μάνα τους, τα έσωσε από βέβαιο θάνατο αφού έχουν επιζήσει και είναι καλά.

Ποιοι είναι όμως αυτοί που ενοχλούνται τόσο από τα ζώα στην ήσυχη αυτή γειτονιά με τα λιγοστά σπίτια;  Aν ήθελε να σκιαγραφήσει κανείς το προφίλ των δραστών πρόκειται για  θρασύδειλους που ενεργούν στα κρυφά-συνήθως νύχτα-κρύβονται πίσω από τη μικρότητα και την ασημαντότητά τους, οι γνωστοί άγνωστοι της διπλανής πόρτας , οι υποτιθέμενοι ευυπόληπτοι, εντιμότατοι γείτονες που παριστάνουν ενίοτε και  τους φιλόζωους!

Ακόμα και οι γάτες δε θέλουν κάποιοι να ταΐζονται γιατί με τις τροφές μαζεύονται κοράκια που θα τους φάνε τις στέγες!!

Κι έχουν μάλιστα απειλήσει πως θα δηλητηριάσουν τα κοράκια!! Αυτά συμβαίνουν στην κατά τ’ άλλα γραφική γειτονιά με τους ελάχιστους κατοίκους εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν  και σκυλιά και γατιά!

Εφιστούμε την προσοχή των κατοίκων της περιοχής που έχουν όχι μόνο ζώα αλλά και μικρά παιδιά τα οποία μπορούν να δηλητηριαστούν αγγίζοντας τυχόν φόλες στη γειτονιά. Οι περισσότεροι βέβαια είναι ενημερωμένοι για τα περιστατικά εκούσιας θανάτωσης των ζώων που συνιστούν κακοποίηση και τιμωρούνται με πρόστιμα που αγγίζουν τις 30.000 ευρώ!

Τα περιστατικά έχουν καταγραφεί στο Α.Τ  Χανίων κι έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες για τον εντοπισμό των δραστών. Επίσης και οι φιλόζωοι της περιοχής καιροφυλακτούν κι έχουν λάβει τα μέτρα τους ώστε να εντοπίσουν αργά ή γρήγορα  αυτόν ή  αυτούς που προβαίνουν στις αρρωστημένες αυτές πράξεις και να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.

Σύλλογος “η προστασία των ζώων”

Φιλόζωοι κάτοικοι Χαλέπας