Η Ομοσπονδία μας (ΠΦΠΟ) συνεχίζοντας την προσπάθεια  ενίσχυσης της φιλοζωικής οπτικής  στα νέα παιδιά και σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκόρωνα ξεκίνησε ήδη την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου”, που δημιούργησε η κα Μελίτα Λαζαράτου , στα σχολεία του Δήμου.

Οι δάσκαλοι ανταποκρίθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους στην πρόσκληση του Δήμου και της Ομοσπονδίας μας και οι μικροί μαθητές μας καθηλώνουν ευχάριστα με τις γνώσεις τους και τον προβληματισμό τους γύρω από τα ζώα.
 
Το πρόγραμμα παρουσιάζεται σχεδόν από το 2008 στα σχολεία του νομού Χανίων, της Κρήτης αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αλλαγή νοοτροπίας στην σχέση μας με τα ζώα.
Την παρουσίαση στα σχολεία του Δήμου Αποκόρωνα  κάνει η Αγγελική Μπαρτσιώκα μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας και Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Λαμίας αλλά και της ομάδας του Συμβιώνω.
Ο δήμος Αποκόρωνα κάλυψε τα αεροπορικά εισιτήρια της κας  Μπαρτσιώκα και το pet -shop  του κου Γ. Βενετάκη άλλα έξοδα για τις ανάγκες του προγράμματος στον Αποκόρωνα.
“Αυτό που προσπαθούμε να πούμε στα παιδιά είναι ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδι. Αν κάποιο παιδί θέλει ένα ζωάκι πρώτα από όλα θα πρέπει να το συζητήσει με όλη την οικογένεια και όλη η οικογένεια να αποφασίσει ότι μπορεί να χειριστεί ένα ζώο. Ο λόγος είναι ότι το ζώο δεν το παίρνει κανείς ούτε για ένα μήνα ούτε για ένα χρόνιο αλλά για τουλάχιστον 15 χρόνια”, επεσήμανε σχετικά η κα Μπαρτζιώκα μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης ενώ η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη αναφερόμενη στην εφαρμογή του προγράμματος το οποίο “τρέχει” η Ομοσπονδία τα τελευταία 6-7 χρόνια στην Κρήτη και πλέον έχει επεκταθεί η παρουσίασή του και στην υπόλοιπη Ελλάδα τόνισε ότι ο στόχος είναι να καλλιεργηθεί στα παιδιά η έννοια του σεβασμού απέναντι στα ζώα.
“Θέλουμε να τα διδάξουμε την ενσυναίσθηση και να καταλάβουν τα παιδιά ότι και τα ζώα είναι απολύτως συναισθανόμενα πλάσματα. Νομίζουμε πάντως ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει πάρα πολλά και το κλίμα στην πόλη και τον Νομό μας σιγά – σιγά αλλάζει και βελτιώνεται προς το καλύτερο”, σχολίασε στα Χανιώτικα Νέα η κα Μπομπολάκη.
Παράλληλα συνεχίζονται οι παρουσιάσεις  του προγράμματος σε σχολεία της πόλης των Χανίων από την κα Λαζαράτου.