Tην προηγούμενη εβδομάδα,συμπολίτης μας βρήκε ένα τραυματισμένο ζώο στην εθνική οδό,που εκτός του τραυματισμού του,ήταν αποστεωμένο και σε πολύ κακή κατάσταση.

Το φιλοξένησε μια μέρα,επικοινώνησε μαζί μας και το μετέφερε στον κτηνίατρο.

Ο κτηνίατρος που το εξέτασε,αρχικά μας αποθάρρυνε,διότι το ζώο είχε μόλις 17!! αιματοκρίτη,είχε κατάγματα,το ένα πόδι ήταν αδύνατον να σωθεί,αλλά δεν υπήρχε χρόνος για θεραπεία,ώστε να ανέβει ο αιματοκρίτης,γιατί είχε ήδη προσβληθεί από οστεομελίτιδα και υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του-έπρεπε να ακρωτηριαστεί άμεσα,με μεγάλες πιθανότητες να μην αντέξει το χειρουργείο.

Ενημερώθηκε ο δήμος Χανίων γιατί ο συμπολίτης μας δεν μπορούσε να το φιλοξενήσει καθώς και κανένας από τους ελάχιστους εθελοντές μας,καθώς φιλοξενούμε όλοι διψήφιο αριθμό ζώων αφού ακόμα και οι υιοθεσίες είναι ελάχιστες πια.

Ο δήμος ανέλαβε το κόστος του χειρουργείου αλλά δεν είχε να μας προτείνει καμμία λύση για τη φιλοξενία του ζώου,καθώς δε διαθέτει υποδομές.

Άλλωστε φιλοξενούμε αρκετά ζώα μέσω του δήμου,από συμπολίτες μας που επικοινωνούν με το δήμο και όχι με εμάς,αλλά στο τέλος όλα αυτά τα ζώα καταλήγουν στα σπίτια μας για φιλοξενίες,αφού στην πλειοψηφία τους δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τα ζώα που βρίσκουν.

Ο σκυλάκος τα κατάφερε….

Άντεξε το χειρουργείο,συνήλθε γρηγορότερα και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και είναι ένα φιλικό και χαρούμενο τρίποδο σκυλάκι με μεγάλη όρεξη για ζωή.

Έχει περάσει μια βδομάδα και κάθε μέρα βελτιώνεται η κατάστασή του,έχει δε αρχίσει να παίρνει βάρος…

Παραμένει όμως ακόμη στο κτηνιατρείο του κου Ξανθουδάκη γιατί δεν υπάρχει κανείς να το φιλοξενήσει ή να το υιοθετήσει…

Δε μπορεί όμως να παραμείνει άλλο εκεί…

Εμείς του δώσαμε μια ευκαιρία ζωής,δεν έχουμε όμως τη δυνατότητα να του δώσουμε τη δεύτερη ευκαιρία,μια νέα οικογένεια….

Μήπως μπορείς εσύ;;;;

Γιατί στα δικά μας σπίτια,ακόμα και οι πιο μικρές γωνίτσες είναι πλέον “πιασμένες”…..

Και όπως είχε σχολιάσει κάποτε μια φίλη σε μια άλλη έκκληση φιλοξενίας: “Tόσες αυλές έχουν τα Χανιά,δεν υπάρχει καμμία να χωρέσει ένα ταλαιπωρημένο πλάσμα;”