Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές δράσεις της Ομοσπονδίας μας (ΠΦΠΟ) στα σχολεία του νομού μας.
Η παρουσίαση και ο συντονισμός των δράσεων γίνεται από την Όλγα Λιάρα,υπεύθυνη για θέματα παιδείας της ομοσπονδίας και μέλος του συλλόγου μας “η προστασία των ζώων” .
.
Στις 19 & 20 Απριλίου έγινε προβολή της φιλοζωικής ταινίας “Re-Action” στα παιδιά του 8ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων την πρώτη μέρα και του 13ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων την δεύτερη.
Η προβολή πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Βλησίδης υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και του ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.
Την ταινία παρακολούθησαν συνολικά 225 παιδιά.
.
Πριν την προβολή έγινε συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τη ζωή των κατοικίδιων χωρίς οικογένεια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζώντας στο δρόμο, πως δημιουργούνται τα αδέσποτα αλλά και τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να τα βοηθήσουν και απαντήσαμε σε απορίες των παιδιών, αλλά και δασκάλων. Την πρώτη μέρα, στη συζήτηση παρευρέθηκε και ο τότε αντιδήμαρχος Χανίων κος Μιχάλης Βλαχάκης ο οποίος μίλησε στα παιδιά και απάντησε σε ερωτήσεις τους σχετικά με το θέμα.
.
Τα παιδιά έφυγαν ενθουσιασμένα από την ταινία και υποσχεθήκαμε να επισκεφτούμε τα σχολεία τους για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ομοσπονδίας “Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη”.
.

.

Στις 27 Απριλίου έγινε παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη” στα δύο τμήματα της πέμπτης τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανιών.
Τα παιδιά είχαν ήδη παρακολουθήσει την προβολή της φιλοζωικής ταινίας “Re-Action”.
Με την παρουσίαση του προγράμματος λύθηκαν διάφορες απορίες των παιδιών, αν και ήταν ήδη αρκετά ενημερωμένα σε πολλά θέματα, όχι μόνο σχετικά με τα ζώα συντροφιάς αλλά και με τα άγρια ζώα και το περιβάλλον.
Πολλά συγχαρητήρια επίσης στους δασκάλους των παιδιών που με με τον τρόπο τους και τη δουλειά τους δημιουργούν φιλοζωική ιδεολογία στα παιδιά.
Μετά την παρουσίαση, τα παιδιά μας έδειξαν το κολλάζ που δημιούργησαν, με τις εντυπώσεις τους από την ταινία.
.
.
Στις 16 Μαΐου επισκεφτήκαμε το Λύκειο Βάμου, του Δήμου Αποκορώνα Χανίων, μετά από πρόσκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση του σχολείου “Παρουσίαση Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων 2017-8” (http://lyk-vamou.chan.sch.gr/parousiasi-perivallontikon-programmaton-2017-8/).
Με τα παιδιά συζητήσαμε για το σημαντικό εθελοντικό έργο των φιλοζωικών οργανώσεων, τα προβλήματα των αδέσποτων και τις αιτίες δημιουργίας τους, τη σωστή αντιμετώπισή του προβλήματος, για τις ανάγκες των ζώων συντροφιάς και τις ευθύνες και υποχρεώσεις ενός σωστού κηδεμόνα αλλά και τη σωστή στάση των ανθρώπων απέναντι στα ζώα γενικά.
Μπράβο στα παιδιά για την ευαισθησία τους απένταντι στα ζώα και στο περιβάλλον, αλλά συγχαρητήρια και στους καθηγητές τους για την ενεργοποίηση αυτού του αισθήματος στους μαθητές τους.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη διευθύντρια του σχολείου κα Όλγα Καραδάκη για την πρόσκληση.
.
.
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία