Συνεχίζονται οι παρουσιάσεις στα σχολεία του νομού Χανίων  του εκπαιδευτικού προγράμματος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας “¨Άνθρωποι και Ζώα , Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη” με την Όλγα Λιάρα , στέλεχος της Ομοσπονδίας και μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων “Η Προστασία των Ζώων”,  να το παρουσιάζει , να συζητά με τα παιδιά και να αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους  , τις απορίες τους , την έμφυτη αγάπη  τους προς τα ζώα .

.
.
Μέσα από την συζήτηση με τα παιδιά καθώς και με  μαθησιακά εργαλεία   το πρόγραμμα εστιάζει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, μια ιδιότητα με πολυδιάστατη σημασία, που υπερβαίνει τα όρια της φιλοζωικής παιδείας. Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται κι η διδασκαλία προς τους μαθητές της κατανόησης της γλώσσας του σώματος ενός άγνωστου ζώου, έτσι ώστε να το προσεγγίζουν με ασφάλεια.
.
.
Τα πρόσφατα σχολεία που παρουσιάστηκε το πρόγραμμά μας  ήταν το 11ο Δημοτικό Σχολείο Σούδας, το 18ο και 12ο στο Κουμπέ , το 2ο Νηπιαγωγείο Περβολίων και το Δημοτικό Σχολείο Καλυβών απέναντι απο το οποίο ο Δήμος Αποκορώνου έχει τοποθετήσει ταίστρες για την σίτιση των αδέσποτων , που εφοδιάζεται με τροφή κάθε μέρα.
 
Στις παρουσιάσεις στα παραπάνω σχολεία  συμμετείχαν περίπου 1000 μαθητές  όλων των τάξεων και των τμημάτων τους .
.
 Καθώς το δημοτικό σχολείο των Περιβολίων δεν εκδήλωσε ενδιαφέρων για το πρόγραμμα, παρά τη ζήτηση εκ μέρους των παιδιών και των γονιών τους, αυτό παρουσιάστηκε στην αίθουσα του γεωργικού συνεταιρισμού Περιβολίων μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίων “Πολύπλανο”, με πρωτοβουλία της Ελευθερίας Κατιμερτζόγλου, ταμία του πολιτιστικού συλλόγου. Το πρόγραμμα το παρακολούθησαν και οι περισσότεροι γονείς μαζί με τα παιδιά τους.
.
Για μια ακόμη φορά οι κρατικές δομές στα Χανιά απουσιάζουν από τη διάδοση του σεβασμού στην ζωή κάθε πλάσματος και την απουσία τους αυτή και πάλι καλύπτουν οι εθελοντές πολίτες που ακούραστα αγωνίζονται για την προστασία και των ζώων .