Την Τρίτη δεχτήκαμε μια ηλεκτρονική αναφορά που αφορούσε σε παράνομη πώληση σκύλων.

Σύμφωνα με την αναφορά,η συμπολίτης μας συναντήθηκε με τον εκτροφέα γιατί μια φίλη της ενδιαφερόταν να αγοράσει ένα σκύλο αλλά το ζώο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση,κοκκαλιασμένο και γεμάτο τσιμπούρια.

 

 

 

 

Ενημερώσαμε άμεσα την αστυνομία και μέλος του συλλόγου μας επικοινώνησε με τον εκτροφέα και κανονίστηκε ραντεβού μαζί του,προκειμένου να αγοράσει το ζώο που πουλούσε.

Την ώρα της συναλλαγής,παρενέβη η αστυνομία και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας,πήγε στο χώρο του,όπου υπήρχαν 4 μικρόσωμοι σκύλοι που διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες,λιπόσαρκα,γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια και ένα θηλυκό μαλινουά πολύ φοβισμένο και τρομοκρατημένο.

Aκόμα και οι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν από τις εικόνες που είδαν.

Tα δύο αποστεωμένα κουτάβια που ζυγίζουν λιγότερο από ένα κιλό,έχουν πρόβλημα όρασης και βλέπουν μόνο σκιές,αλλά σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του κτηνιάτρου,το πρόβλημα μάλλον θα αποκατασταθεί με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν όλα σε σπίτια φιλοξενίας ενώ ο “εκτροφέας” είναι γνωστός για παράνομες αγοραπωλησίες καθώς και για κακοποίηση ζώων.

Πέρυσι είχε περιέλθει στο σύλλογο μια σοβαρή καταγγελία για το άτομό του που αφορούσε σε βάναυση θανάτωση ζώου,δεν διώχτηκε όμως ποτέ γιατί ο καταγγέλων δεν ήθελε να καταθέσει επώνυμα και δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία.

Στον παράνομο εκτροφέα βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 3000 ευρώ για εκτροφή, αναπαραγωγή ή πώληση ζώων συντροφιάς για εμπορικούς σκοπούς χωρίς άδεια σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 6 παρ.1 του νόμου 4039/2012.

Ευχαριστούμε το ΑΤ Χανίων και την Εισαγγελία Χανίων για την άμεση ανταπόκριση και σοβαρή αντιμετώπιση του περιστατικού.

Τα ταλαιπωρημένα αυτά πλασματάκια θα χρειαστούν οικογένειες,είναι όλα υπέροχα και απολαμβάνουν τα χάδια και τις αγκαλιές.

Μην αγοράζεις,υιοθέτησε!!!

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγοράζουν ζώα από παράνομους εκτροφείς,τόσο θα ανθεί το παράνομο εμπόριο και θα ταλαιπωρούνται αθώα πλάσματα.

Σύλλογος “η προστασία των ζώων”