Τη Δευτέρα 01.07.2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στο Νομό Χανίων, εκπροσώπου της επιστημονικής επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων και του υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, τ. Πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Βασίλη Διγαλάκη, όπου τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τόσο τα φιλοζωικά σωματεία όσο και την κοινωνία ευρύτερα, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, σχετικά με την προστασία όλων των ζώων, με ειδικότερες αναφορές στην αναγκαιότητα για την φροντίδα και για την λήψη μέτρων για την μείωση του αδέσποτου πληθυσμού των ζώων συντροφιάς.

Οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών σωματείων σημείωσαν την σημασία της εκπαίδευσης της νέας γενιάς μέσα από ειδικά μαθήματα στα σχολεία, για την προστασία των ζώων και την ευζωία καθώς και την μη ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των ζώων συντροφιάς.

Συζητήθηκαν μια σειρά από άμεσα υλοποιήσιμα μέτρα για τον περιορισμό του αδέσποτου πληθυσμού των ζώων συντροφιάς, με πρώτη και άμεση προτεραιότητα την λειτουργία δημοτικών κτηνιατρικών κλινικών για την δωρεάν συστηματική στείρωση των αδέσποτων ζώων και την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων ομάδων για την στείρωση των δεσποζόμενων ζώων. Έγινε επίσης αναφορά στις αγκυλώσεις που έχουν δημιουργήσει οι ασυνάρτητες και αλληλοαντικρουόμενες εγκύκλιοι του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες ουσιαστικά απαγορεύουν στα μέλη των φιλοζωικών σωματείων κάθε εθελοντική ενέργεια. 

Ο εκπρόσωπος της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, επανέλαβε την πάγια θεσμική και επιστημονική υποστήριξη του έργου των φιλοζωικών συλλόγων, δεδομένου ότι τελείται ένα κοινωνικό έργο, χωρίς το οποίο η εικόνα του Νομού Χανίων θα ήταν πολύ διαφορετική.Ο κ. Διγαλάκης ήταν ενήμερος για τα ζητήματα, δεδομένου ότι ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν φιλοζωική κουλτούρα και ως εθελοντές φιλόζωοι πολίτες έχουν φροντίσει και φροντίζουν αδέσποτα ζώα, και δεσμεύτηκε να λάβει υπόψη τις απόψεις και προτάσεις των εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων, που διαθέτουν την ευαισθησία και κυρίως την εμπειρία στην διαχείριση των ζητημάτων αυτών.

                                              —————————————————————-

Οι φορείς μας συναντήθηκαν επίσης το Σάββατο 29/6 με την υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κα Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έδειξε ότι έχει εμπεριστατωμένη εικόνα του ζητήματος και εξαιτίας της θητείας της ως Δήμαρχος Αθηναίων και με την οποία συζητήθηκαν δράσεις και σε τοπικό επίπεδο,ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του συλλόγου μας με την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κα Κατερίνα Μανιμανάκη που διαθέτει -αποδεδειγμένα- ιδιαίτερες ευαισθησίες στα θέματα των ζώων.