Στις τρεις το μεσημέρι στην πλατεία του Δαράτσου έγινε η συμβολική διαμαρτυρία για το θάνατο της μικρής Πιπίλας-όπως την είχαν βαφτίσει οι μαθητές του γυμνασίου στο Δαράτσο- που λίγες μέρες πριν,ένας ασυνείδητος οδηγός,τη σκότωσε  αναίτια και επίτηδες.
Μία  μεγάλη εμπειρία ζήσαμε όσοι παρευρεθήκαμε σήμερα εκεί,αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πιο δίκαιο και καλύτερο κόσμο.
Τον αλλιώτικο  τόνο έδωσαν οι μαθητές του γυμνασίου Δαράτσου , που βρήκαν μικρό κουτάβι την Πιπίλα και τα 6 αδέρφια της και τα φρόντιζαν με κάθε τρόπο μαζί με ευαισθητοποιημένους κατοίκους της περιοχής.
Μίλησαν πολύ αληθινά και συγκινητικά, ενώ οι περευρισκόμενοι είχαν  τη φωτογραφία της Πιπίλας στο στηθος τους  και μοιράστηκε ενημερωτικό  υλικό , το οποίο θα δώσουν αύριο τα παιδιά στο σχολείο τους μαζί με ένα  παραμύθι γερμανικού φιλοζωικού συλλόγου  με την ιστορία ενός βαρελόσκυλου και του μικρού παιδιού που το φρόντιζε.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πολλοί αλλοδαποί που διαμένουν στην περιοχή,που είχαν ενημερωθεί μέσα από το διαδίκτυο για την συμβολική μας διαμαρτυρία.
Το πανό , με το σύνθημα ” Σκύλος ήταν, δεν βαριέσαι – Η απάθεια είναι συνενοχή”  το κρατούσαν οι μαθητές μαζί με την αφίσα του νεκρού ζώου,ενώ ένα μεγάλο γιατί ήταν ζωγραφισμένο στα προσωπάκια τους….
Αξίζει να σημειώσουμε , για να καταρριφθεί κάθε προσπάθεια να παρουσιαστεί η δολοφονία ως ατύχημα με το πρόσχημα ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι φιλόζωος!!!!!!! ,ότι εγκατέλειψε το αιμόφυρτο σκυλί και έφυγε, παρά τις φωνές των δύο αυτοπτών μαρτύρων, την παρουσία των οποίων δεν είχε αντιληφθεί , όταν με  δύναμη έριξε  το αυτοκίνητό του πάνω στην Πιπίλα που χαιρόταν αμέριμνη στην άκρη  του δρόμου την λιακάδα.
Ήταν δε μόλις 8 μηνών.
Τα παιδιά σήμερα, τα αυθεντικά τους λόγια, η σχέση αγάπης και σεβασμού για τα ζώα  μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για ένα καλύτερο κόσμο για  ζώα και ανθρώπους.
Στο τέλος κολλήσαμε τις αφίσες στην πλατεία  και μια κόλλησαν τα  παιδιά στο σχολείο τους.
Κρίμα , που  αυτό έγινε λόγω του αναίτιου θανάτου ενός σκύλου,αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού.
Ο δράστης έχει εντοπιστεί αφού υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες που το κατήγγειλαν και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Αντίο Πιπίλα….
Έγινε απευθείας σύνδεση με το δελτίο των 3 της Νέας Τηλεόρασης και μετά ξεχωριστό ρεπορτάζ που θα προβληθεί στο δελτίο των 9 το βράδυ.
Δείτε το βίντεο της Νέας τηλεόρασης Κρήτης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ