Συνάντηση με τους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων του νομού Λασιθίου πραγματοποίησε η Ομοσπονδία μας στα πλαίσια των προσπαθειών της για την καλύτερη ενημέρωση των αστυνομικών πάνω στην νομοθεσία μας για τα ζώα.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν και μέλη των συλλόγων των περιοχών Σητείας και Αγίου Νικολάου καθώς και άλλοι εθελοντές.

Μετά την παρουσίαση αναπτύχθηκε έντονος και γόνιμος προβληματισμός και διάλογος των παρισταμένων πάνω σε διάφορα σημεία της νομοθεσίας και ανταλλάχτηκαν απόψεις.
Την παρουσίαση , η οποία συνολικά διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, παρακολούθησε σε όλη την διάρκειά της ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Ταξίαρχος Περάκης Κωσταντινος, & ο Ταξίαρχος Πετάσης Εμμανουήλ.

Ο κ.Περάκης στην ομιλία του τόνισε την αναγκαιότητα να σκύψουν όλοι οι αστυνομικοί πάνω στα θέματα κακοποίησης των ζώων και σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή πράξεων κακοποίησης των ζώων.

Να υπενθυμίσουμε οτι ο ίδιος μετά από αίτημά μας εξέδωσε πρόσφατα εγκύκλιο προς όλους τους αστυνομικούς του νομού με την οποία έθετε σε προτεραιότητα τις υποθέσεις κακοποίησης ζώων.
Συζήτηση αναπτύχθηκε επίσης για την συμβολή της αστυνομίας στον περιορισμό της εγκατάλειψης των ζώων με εντατικούς ελέγχους προς τους κηδεμόνες ζώων.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τους αρμοδίους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λασιθίου για θέματα εφαρμογής της νομοθεσίας .

 Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία)
Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων