Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα διαλέξεων στο Αστυνομικό Μέγαρο σεμινάριο στους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων  για την νομοθεσία για τα ζώα .
.
Το σεμινάριο , που ήταν υπό της αιγίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Στρατηγού Κ. Λαγουδάκη , πραγματοποίησε εξειδικευμένη ομάδα Αστυνομικών με επικεφαλής τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ηρακλείου κ. Νίκο  Χρυσάκη και τους κ. Σπανουδάκη Σταύρο και Βουτυράκη Εμμμανουήλ , Διοικητή και Υποδιοικητή αντίστοιχα του Α.Τ. Αγίου Νικολάου .
Το σεμινάριο  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  χθες και στο Ρέθυμνο και έχει προγραμματιστεί επίσης να γίνει στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αστυνομικός Διευθυντής  Χανίων κ. Γ. Λυμπινάκης  .
.
Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησε η Πρόεδρός της Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη , η οποία και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό .
Σ’ αυτόν επισημάνθηκε ότι ο Οργανισμός μας εδώ και 10 περίπου χρόνια έχει ξεκινήσει τις ενημερώσεις  επί της κείμενης νομοθεσίας για τα ζώα σε όλη την αστυνομική δύναμη των Διευθύνσεων της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας  με πολύ σημαντικά αποτελέσματα .
Τονίστηκε όμως , ότι η τωρινή προσπάθεια της Αστυνομίας είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί για πρώτη φορά η ενημέρωση γίνεται από τα ίδια τα στελέχη της Αστυνομίας γεγονός που αποτελεί ένα ποιοτικό άλμα και καταδεικνύει οτι η ΕΛ.ΑΣ έχει σε ικανοποιητικό βαθμό πλέον αντιληφθεί  τις πολύμορφες πλευρές του φαινομένου της κακοποίησης των ζώων ,που έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις και στα Χανιά  και σε όλη την επικράτεια .
Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είχε και κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Λυμπινάκη , όπου μετ επιτάσεως έθεσε το θέμα των αλλεπάλληλων δηλητηριάσεων πολύ μεγάλου αριθμού αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων στα Χανιά και ζήτησε την λήψη ειδικών μέτρων για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού .
Η Ομοσπονδία μας για την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής προτάσσει βεβαίως την παιδεία και την ενημέρωση ως μέτρα αποτελεσματικής πρόληψης αλλά οι κακοποιήσεις των ζώων αποτελούν αξιόποινες πράξεις , οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις , ως προβλέπει η νομοθεσία .
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία