Δελτίο τύπου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Με δυο προηγούμενα δελτία τύπου η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία πήρε θέση σε όσα συμβαίνουν με τα ελάφια στην Ρόδο.

Στο πρώτο δελτίο μας  θέταμε την Περιφέρεια και όλες τις αρμόδιες αρχές προ των ευθυνών τους και προτείναμε λύσεις  για το εγειρόμενο ζήτημα  ” της ανεξέλεγκτης αύξησης του αριθμού των ελαφιών στην Νότια Ρόδο “, όπως  η  Περιφέρεια χαρακτήρισε το γεγονός.

Γράφαμε  για την ακρίβεια 

“Αν η αδυναμία της πολιτείας να αποζημιώσει τους αγρότες και να λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα, αν η ανικανότητα του ανθρώπινου είδους να συμβιώσει με άλλα ζώα και να προστατεύει κατάλληλα τα όποια περιουσιακά του στοιχεία, αν οι ουκ ολίγες περιπτώσεις λαθροθηρίας ελαφιού που αποκαλύπτονται  ,αποτελούν ουσιαστικά προσπάθεια νομιμοποίησης της ιδέας αυτής που ετοιμάζεται και που έχει ως αποτέλεσμα την “ελεγχόμενη” δολοφονία του ελαφιού, τότε έχουμε αποτύχει για ακόμα μία φορά ως άνθρωποι, ως κράτος, ως πολιτισμός.”

Σήμερα μετά την θανάτωση 14  ελαφιών  η Περιφέρεια ακόμη αναρωτιέται τι δεν έπραξε σωστά !!!

Στο δεύτερο δελτίο μας  Τυχαίος ο θάνατος των ελαφιών στην Ρόδο;  θέταμε τους παρακάτω προβληματισμούς , όταν βρέθηκαν 7 σκοτωμένα και εγκυμονούντα πλατόνια , από αγέλη αδέσποτων σκύλων , σύμφωνα με τα  τότε δημοσιεύματα .

“Μπορεί να είναι ένα τυχαίο συμβάν αλλά ίσως και καθόλου τυχαίο αλλά μεθοδευμένο.

Επειδή το θέμα της απαγόρευσης του κυνηγιού των ελαφιών πήρε μεγάλες διαστάσεις αναρωτιόμαστε μήπως πρόκειται για έγκλημα κάποιων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αδέσποτα σκυλιά για να αποσείσουν τυχόν ευθύνες από πάνω τους για τον θάνατο των ελαφιών.

Ίσως να φανεί σε κάποιους υπερβολική μια τέτοια διάσταση αλλά στην χώρα μας χιλιάδες ζώα “ξεπαστρεύονται” με διάφορους τρόπους.

Καλούμε την Εισαγγελία Ρόδου και την Αστυνομία να εξετάσουν και αυτό το ενδεχόμενο, τις δε εμπλεκόμενες αρχές να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την σωτηρία των ελαφιών, που αποτελούν εμβληματική παρουσία στο νησί της Ρόδου ” .

Και δυστυχώς επαληθευτήκαμε.

Άραγε σε τι ενέργειες προχώρησαν οι ως άνω δύο αρχές;

‘ Η μήπως σε καμία ;

Η ελληνική κοινωνία σήμερα έχει ” ξεφύγει”  και ατιμώρητη συνεχίζει τα εγκλήματα κατά των ζώων.

Ποιος θα τους σταματήσει αφού όλες οι προβλεπόμενες ποινές είναι με αναστολή και οι δράστες γυρίζουν ανενόχλητοι στα σπίτια τους ;

Ή μήπως η ανύπαρκτη παιδεία στα σχολεία για τη φύση και τα πλάσματά της ;

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία