Την Τετάρτη το βράδυ ενημερωθήκαμε ότι στην οδό Γεωργιακάκηδων στην περιοχή της Νέας Χώρας μια συμπολίτης μας άκουγε ένα γατάκι να κλαίει γοερά. Από τη φωνή του κατάφερε να το εντοπίσει σε ένα ανοιχτό!! πηγάδι βάθους περίπου 6 μέτρων.

Μέλος του συλλόγου μας,πήγε λίγο μετά τα μεσάνυχτα,κατέβασε παγίδα με σκοινί,προσπαθώντας να το πιάσει,αλλά ήταν αδύνατον,διότι στον πάτο του πηγαδιού υπήρχε νερό σε ύψος περίπου ενός μέτρου.

.

Μετά από τις άκαρπες προσπάθειες ενημερώθηκε η πυροσβεστική και μετά από λίγη ώρα στο σημείο ήρθε ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο πυροσβέστες και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το γατάκι.

Είχε βρει μια εσοχή αλλά τα ποδαράκια του ακουμπούσαν στο νερό,ήταν εξαντλημένο και εντελώς βρεγμένο αλλά μόλις μπήκε στο κλουβί και του ανοίξαμε κονσέρβα,έφαγε με βουλιμία.

Από την κατάστασή του πιθανολογούμε ότι ήταν μέρες στο πηγάδι,ακόμα και τη μέρα της μεγάλης κακοκαιρίας και είναι θαύμα το γεγονός ότι κατάφερε να επιβιώσει.

Είναι ένα φιλικό αρσενικό γατάκι ,περίπου 7-8 μηνών,πολύ χαδιάρης και κοινωνικός,δυσκολεύεται ακόμα να πατήσει τα ποδαράκια του,εξαιτίας της πολύωρης έκθεσης στο παγωμένο νερό και ψάχνουμε υιοθεσία.

Ο σύλλογός μας ενημέρωσε το δήμο Χανίων για την ύπαρξη του ακάλυπτου πηγαδιού καθώς είναι πολύ επικίνδυνο να προκληθεί οποιοδήποτε ατύχημα,ακόμα και σε μικρά παιδιά.

Ένα θερμό ευχαριστώ στους δύο πυροσβέστες ,το Νίκο Λιαδάκη και το Μανώλη Στεφανιουδάκη για τον επαγγελματισμό τους,αλλά κυρίως για την ευαισθησία τους καθώς και στη Μαριλένα που δέχτηκε να το φιλοξενήσει προσωρινά και να του παρέχει ένα ζεστό περιβάλλον,αλλά και στη συμπολίτη μας που το εντόπισε και μας ενημέρωσε για την κατάστασή του.

                                                                  Σύλλογος “η προστασία των ζώων”