Eπιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε   κ. Διονύσιο Τσακνή  και το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Λάμπη Ταγματάρχη,απέστειλε η ομοσπονδία μας μετά από διαμαρτυρίες τηλεθεατών αλλά και την ανάρτηση του αποσπάσματος στη σελίδα Animals Spirit Voice.

τι λέει η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

Με λύπη  και συγχρόνως με οργή   ενημερωθήκαμε από  αγανακτισμένους τηλεθεατές  ότι σε πρόσφατο  reportage  της δημόσιας τηλεόρασης 

https://www.facebook.com/181849275201583/videos/vb.181849275201583/1172149312838236/?type=2&theater

υπήρξε αφιέρωμα σε θηριοδαμαστή τσίρκου , ενώ έμπλεος θαυμασμού η  δημοσιογράφος σας από τα κατορθώματα των βασανιστών ζώων χαμογελούσε ευτυχισμένη .

Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η Πολιτεία στον νόμο 4039/12 για την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση απαγόρευσε την είσοδο τσίρκο με ζώα στην Ελλάδα σε μια πρωτοποριακή κίνηση που κέρδισε  τον θαυμασμό της Ευρώπης και χάρισε σε μας του Έλληνες  λίγες στιγμές υπερηφάνειας για την χώρα μας .

Παρακαλούμε αντί άλλων λόγων να ρίξετε μια ματιά  στο παρακάτω reportage  για τα βασανιστήρια που υφίστανται  τα υπέροχα  και περήφανα αυτά άγρια ζώα στα χέρια των θηριοδαμαστών 

για να αντιληφτείτε γιατί το φιλοζωικό κίνημα στην χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο αγωνίζεται για την κατάργηση του αίσχους των τσίρκο αλλά και γιατί ο νομοθέτης απαγόρευσε την είσοδό τους στην χώρα μας.

Επειδή η ΕΡΤ  συχνά πυκνά αρέσκεται να παρουσιάζει παραστάσεις τσίρκο θα θέλαμε να ζητήσουμε αλλά και να απαιτήσουμε την μη παρουσίαση  από τούδε και στο εξής  τέτοιων άθλιων reportage , που μόνο τα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου κατά των ζώων μπορούν να ενεργοποιήσουν στα δε μικρά παιδιά η ΕΡΤ παραδίδει την «παρακαταθήκη»  της αιχμαλωσίας της  άγριας ζωής του πλανήτη  με σκοπό τον βασανισμό τους χάριν του κέρδους.

Το ‘’πρότυπο’’ του θηριοδαμαστή που χρησιμοποιεί το μαστίγιο για να ‘’εκπαιδεύει’’ άγρια  ζώα  προσβάλλει βάναυσα τον πολιτισμός μας, την ανθρωπιά μας και την αισθητική μας.

Αναμένοντας την απάντησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία)και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων

Η Πρόεδρος

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

 

 

Η Γραμματέας

Μαρία Χουστουλάκη