Παρουσιάστηκε σήμερα  στα Χανιά το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΠΦΠΟ ,Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη.
Το παρουσίασε η κα Μαρία Κοντού , που το δημιούργησε , Πρόεδρος του σωματείου μας Anima.A.L. και Επίκουρος Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το παρακολούθησαν 22 εκπαιδευτικοί απο τα Χανιά και  μέλη και εθελοντές των φιλοζωικών συλλόγων σε Χανιά και Ρέθυμνο, συνολικά 35 άτομα.
Η καινοτομία του νέου μας προγράμματος έγκειται στα πολύ ωραία, έξυπνα και επεξηγηματικά σποτάκια και εικόνες ,που  κεντρίζουν ιδιαίτερα το ενδιαφέρον και την προσοχή των μικρών μαθητών.
Η παρουσίαση έγινε σε προσομοίωση τάξης  με τους δασκάλους και εθελοντές να μπαίνουν για τα καλά στο ρόλο των μικρών μαθητών.
Στόχος μας να παρουσιαστεί το πρόγραμμα σε όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία των δύο νομών  ώστε οι μικροί μαθητές να μπολιαστούν κυρίως με το σεβασμό στην υπόλοιπη ζωή που συγκατοικεί τον πλανήτη.
 .
.
Μαζί μας και ο Άγγελος , το σκυλί που ανασύρθηκε σε άθλια κατάσταση  το καλοκαίρι από ένα απόμερο  φρεάτιο απο περιοχή του Ρεθύμνου , που κάποιος είχε την καλοσύνη να το ρίξει!!! προφανώς για να πεθάνει.
Σήμερα ο Άγγελος δε θυμίζει σε τίποτα το ζώο  που αντικρίσαμε όταν  το έβγαλαν απο το φρεάτιο .
.
Τα τοπικά ΜΜΕ κάλυψαν την  πολύ επιτυχημένη παρουσίαση ,ενώ  το ξενοδοχείο Σαμαριά της πόλης μας , στηρίζοντας πάντα το έργο του συλλόγου μας “Η Προστασία των Ζώων” στα Χανιά και φυσικά της Ομοσπονδίας, φιλοξένησε την κα Μ. Κοντού  στο πανέμορφο περιβάλλον του.
.
Τους ευχαριστούμε όλους , δασκάλους ,  τον πάντα πρόθυμο να συμβάλλει  στις  περιβαλλοντικές  δράσεις μας κ. Φώτη Ποντικάκη από το ΚΠΕ Βάμου  ,τους εθελοντές , την Τράπεζα Χανίων στην αίθουσα  εκδηλώσεων της οποίας έγινε το σεμινάριο, ενώ μας προσέφερε επίσης δωρεάν καφεδάκι και βουτήματα.
Στα άτομα που παρακολούθησαν το σεμινάριο και το επιθυμούν θα δοθεί  πιστοποίηση παρακολούθησης  , του εγκεκριμένου απο το υπουργείο Παιδείας προγράμματός μας ,στους μεν δασκάλους απο το ΚΠΕ Βάμου, στους δε εθελοντές από την Ομοσπονδία.
.
Δείτε το ρεπορτάζ της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης
 .