Μια τραγική εικόνα αντίκρυσε κάτοικος των Κουνουπιδιανών εχθές το βράδυ όταν πήγε βόλτα τα σκυλιά του.

Περνώντας από έναν κάδο σκουπιδιών άκουσε γοερά κλάμματα σκύλου και σκύβοντας είδε ενα γέρικο μικρόσωμο σκυλάκι που δεν μπορούσε να βγει.

Το σκυλάκι ήταν σε άθλια κατάσταση,έκλαιγε και πονούσε και φαινόταν ότι δεν έβλεπε.Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του κου Ξηρουχάκη για τις πρώτες βοήθειες και σήμερα τον παρέλαβε μέλος του συλλόγου μας.

Δεκάδες σκουλήκια βγαίνουν από το κορμάκι του και ο κος Τερεζάκης-ο κτηνίατρος που τον ανέλαβε-δεν είναι αισιόδοξος.Κάναμε όλες τις εξετάσεις-τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν αύριο- και άρχισε θεραπευτική αγωγή.Πονάει πάρα πολύ και τον κάναμε μπάνιο για να ανακουφίσουμε τις πληγές του.Είναι μικρόσωμος,περίπου  κιλά.

Είναι αρσενικός,μεγάλης ηλικίας και σχεδόν τυφλός-άχρηστος δηλαδή για αυτούς που τον είχαν που δεν δίστασαν να τον πετάξουν στα σκουπίδια για να του εξασφαλίσουν έναν επώδυνο θάνατο για να συμπληρωθεί το μαρτύριο του.

Κι όμως….Κάποτε ασχολήθηκαν μαζί του…Και του αγόρασαν και περιλαίμιο με χάντρες… για το μάτι…ή γιατί ταίριαζε με το χρώμα του καναπέ…

Ήταν όμορφος,χαριτωμένος,σαν λούτρινος σχεδόν…Αλλά τα σκυλιά-όπως και οι άνθρωποι-γερνούν.Κάποια στιγμή παύουν να είναι χαριτωμένα κουτάβια…Και αρρωσταίνουν…Και έχουν έξοδα…Και ασχημαίνουν.Αλλά δεν είναι καναπέδες να τους πετάξουμε στα σκουπίδια και να πάρουμε άλλα,ούτε έχουν κάρτα αλλαγής,ούτε καν ανακυκλώνονται.Είναι συναισθανόμενα όντα,που ζουν και αναπνέουν.

το περιλαίμιο του…..

Αν δεν αντέχετε αυτή την εικόνα, αν δεν μπορείτε να φροντίσετε έναν ηλικιωμένο, αν η σκέψη σας είναι ότι είναι ηθικό και λογικό να πετάμε ζωντανά πλάσματα στον σκουπιδοτενεκέ, τότε, μην πάρετε ΠΟΤΕ κατοικίδιο, είναι τόσο απλό, είστε ακατάλληλοι.. Όποιος γνωρίζει τον παππούλη ή έχει οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλούμε να μας ενημερώσει. Αναζητούμε προσωρινή φιλοξενία ή υιοθεσία.

Και μην ξεχνάτε:Υιοθετείτε υπεύθυνα…