Με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε αντιμέτωπο εχθές το βράδυ μέλος του συλλόγου μας στην περιοχή της Χρυσής Ακτής.

Πηγαίνοντας βόλτα τα σκυλιά της είδε μια μικροσκοπική σκυλίτσα -περίπου τριών κιλών-να είναι έξω από έναν κάδο σκουπιδιών,να κλαίει και να προσπαθεί -μάταια – να σκαρφαλώσει στον κάδο.

Το μέλος μας,πλησίασε τη σκυλίτσα και προσπάθησε να την ηρεμήσει ενώ διαπίστωσε ότι είχε γεννήσει πρόσφατα.

Η σκυλίτσα ήταν φιλική,την κοίταζε στα μάτια αλλά δε σταμάτησε να χοροπηδάει γύρω από τον κάδο και να κλαίει.

Πλησιάζοντας έμεινε άναυδη καθώς μέσα στον κάδο ήταν πεταμένα τα κουταβάκια της,τρία μικροσκοπικά πλασματάκια περίπου ενός μήνα!!!!!

Τα έβγαλε με προσοχή,ενώ η μανούλα τους τρελάθηκε από τη χαρά της και από τη μια τα έγλειφε και τα καθάριζε και από την άλλη έγλειφε τα χέρια του μέλους μας.

Τα μετέφερε στο σπίτι της και τα μικρά θήλασαν αρκετή ώρα και αποκοιμήθηκαν,ενώ η μαμά τους κουλουριάστηκε δίπλα τους και δεν κουνήθηκε όλο το βράδυ.

Σήμερα το πρωί,γαύγιζε και το μέλος μας πήρε ένα λουράκι βόλτας για να τη βγάλει έξω.Μόλις είδε το λουρί,άρχισε να χοροπηδάει και ήταν υποδειγματική στη βόλτα,αποδεικνύοντας ότι ήταν κάτι που γνώριμο για αυτήν.

Είναι φανερό ότι ήταν δεσποζόμενη και την εγκατέλειψαν μαζί με τα κουτάβια της,αφού γνωρίζουμε όλα τα αδέσποτα της περιοχής και δεν την είχαμε ξαναδεί,αλλά δεν έχει ηλεκτρονική σήμανση.

Αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι αρχικά την εγκατέλειψαν έξω από καταφύγιο εχθές το πρωί,αλλά έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο που τους είπε ότι δεν υπάρχει χώρος.Επόμενη στάση τους ήταν η περιοχή της Χρυσής Ακτής,γνωστό σημείο εγκατάλειψης.

Αυτό που δε γνωρίζουμε-εκτός από την ταυτότητα αυτών που την εγκατέλειψαν- είναι ποιοι αποφάσισαν να πετάξουν τα κουτάβια μέσα στον κάδο.

Το ένστικτο και η θέληση της μάνας όμως τα έσωσε,σε αντίθεση με αυτούς που τα εγκατέλειψαν….Γιατί το μητρικό ένστικτο δε γνωρίζει μορφή και σχήμα,είναι ίδιο για όλα τα έμβια πλάσματα.

Τα κουταβάκια είναι υγιέστατα,δύο αγοράκια και ένα κοριτσάκι, και θα γίνουν και αυτά εξαιρετικά μικρόσωμα.όποιος μπορεί να τα φιλοξενήσει ή ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποια από τις τέσσερις αυτές ψυχούλες να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο 6945727300.