ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΦΠΟ

Μέσα από όλη αυτή τη δυσοσμία που δυστυχώς αναδύθηκε από όσα τραγικά συνέβησαν στοδημοτικό κυνοκομείο Κοζάνης μια αχτίδα φωτός ζέστανε τις καρδιές μας, άνοιξε τους ορίζοντες της συνείδησής μας , επανέφερε στη μνήμη μας αξίες και ιδανικά ξεχασμένα στοδιάβα των χρόνων.

Ο Σάκης Πατιός.

Ο Σάκης που γνώρισε όλη η φιλοζωική κοινότητα και πέραν αυτής.
Ο άνθρωπος που δεν δίστασε ούτε για μια στιγμή να επιλέξει ανάμεσα στο δίκαιο και στο προσωπικό του συμφέρον.
Και έπραξε αυτό που λίγοι άνθρωποι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε θα έπρατταν.
Στο ζύγι της δικής του συνείδησής μέτρησαν τα δεκάδες θύματα μέσα στο κυνοκομείο Κοζάνης και όχι το ρίσκο να χάσει την θέση του, ως εργαζόμενου εκεί..
” Οι άνθρωποι του Προέδρου ” του το είχαν διαμηνύσει.
” Κάτσε καλά γιατί θα χάσεις την θέση σου “
Και την έχασε.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης τον απέλυσε .
Όχι για λόγους οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου, αυτά ούτε οι ίδιοι που τα επικαλούνται δεν τα πιστεύουν , αλλά γιατί είχε το θάρρος να αντιπαρατεθεί στην αλαζονεία της εξουσίας, να καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν εις βάρος των ζώων , γιατί είχε την δύναμη -κόντρα στους καιρούς και στις παροπλισμένες αξίες – να μην υποκύψει στις απειλές και να γίνει η φωνή των ζώων.
Ας τον μιμηθούμε.
Ας παραδειγματιστούμε και ας αναστοχαστούμε οι υπόλοιποι.
O Δήμαρχος διακηρύσσει τις καλές του προθέσεις .Θα επαληθευτούν όμως με την επαναπρόσληψη του υπαλλήλου που απελύθη ,με την ορθή, αγαστή & διάφανη συνεργασία της πενταμελούς επιτροπής για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα μέσα και έξω από το κυνοκομείο.
Σε ευχαριστούμε Σάκη για όσα μηνύματα αυτές τις μέρες μας μετάγγισες .
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία