Σε γρήγορη και άτακτη αναβολή – ευτυχώς πριν καν αρχίσει-  προέβη το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων,του εγκεκριμένου «εκπαιδευτικού» προγράμματος Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, με θέμα : «Γούνα, Περιβάλλον και Πολιτισμός».

Κατόπιν παρέμβασης και έντονης διαμαρτυρίας του κ. Θέμη Δημητρακόπουλου,πολιτικού επιστήμονα  και  πρώην συμβούλου του Υπουργείου Παιδείας για θέματα Πολιτισμού, κατόπιν παρέμβασης  και διαμαρτυρίας της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας [ΠΦΠΟ] με την υπ.αρ.πρωτ.1063/18 ανοιχτή επιστολή της  https://www.pfpo.gr/paranomi-kai-antipaidagogiki-idrysi-topikou-diktyou-ekpaidefsis-gia-mathites-stin-kastoria/  προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το Υπουργείο αναβάλλει – ακυρώνει την αντι- εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα.

Είναι απορίας άξιον,το γιατί πρέπει κάποιοι έξωθεν να υπενθυμίσουν στο Υπουργείο τις δικές του πρότερες εγκυκλίους που ήταν έτσι κι αλλιώς απαγορευτικές για μαθήματα βασανισμού ζώων με σκοπό το κέρδος.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι η τελευταία ατυχέστατη κίνηση της Πολιτείας,και στο εξής θα διασφαλίζονται,η ισορροπία , το δίκαιο και ο πολιτισμός στη χώρα μας.

Τονίζουμε ακόμα μία φορά ότι ο βασανισμός και θανάτωση των γουνοφόρων ζώων,με σκοπό το κέρδος και την ανθρώπινη ματαιοδοξία, δεν είναι αφορμή για γιορτή και πανηγυρισμούς ως χωρίς αιδώ παρουσιάζεται με την 43η  Διεθνή Έκθεση Γούνας στη χώρα μας.

Είναι μια παραγωγική δραστηριότητα που κρύβει μεγάλες ενοχές , γιατί βασίζεται στο έγκλημα με βασανισμό εκατομμυρίων ζώων. https://www.pfpo.gr/deltio-typou-gia-tin-ekthesi-gounas-stin-kastoria/

Ακριβώς γι αυτό καλούμε εκ νέου ΟΛΟΥΣ να συμμετάσχουν στη δράση διαμαρτυρίας, την Κυριακή 6 Μαΐου 10:00 π.μ., στην Καστοριά. Ενάντια στο συνεχιζόμενο αυτό έγκλημα με βασανισμό.

Ζητάμε πέρασμα σε εναλλακτικές λύσεις ανάπτυξης και στρατηγική κατάργησης, όπως έχει γίνει ήδη από 14 Ευρωπαϊκές χώρες.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία