Μια κατάπτυστη ,  εγκληματική  για τα ζώα και με πολλαπλές συνέπειες και για την ίδια  την χώρα μας  τροπολογία απεσύρθη εχθές απο την ψηφισή της στη Βουλή .
Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή τα αδέσποτα ζώα θα οδηγούνταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και χώρους εξορίας τους σε βραχώδεις δασικές εκτάσεις ενώ ταυτόχρονα  δια νόμου  πλέον τα φιλοζωικά σωματεία , που αγωνίζονται με κάθε κόστος για την προστασία τους, θα χαρακτηρίζονταν  ως παράνομα .
O κ. Τσιρώνης   οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να παραθέσει τα στοιχεία που έχει για παράνομη  διαχείριση αδέσποτων ζώων απο σωματεία  , συντασσόμενος με  αποκυήματα φαντασίας γραφικών  και νοσηρών  ατόμων εντός και εκτός ΥΠΑΑΤ , διαφορετικά θα πρόκειται για ένα κοινό συκοφάντη .Τα ελάχιστα αυτά άτομα συντάχθηκαν υπέρ της τροπολογίας και της εξαφάνισης των ζώων στα “όρη και τα βουνά ” .
Η τροπολογία αυτή , που κατατέθηκε νύχτα , εκπρόθεσμα και αιφνιδιαστικά , ώστε να μην προλάβουν οι φιλοζωικές οργανώσεις να αντιδράσουν , φέρει ένα όνομα , Γιάννης Τσιρώνης .
Ο, τι δεν θα μπορούσε να περάσει απο το Υπουργείο του προσπάθησε  να το περάσει μέσω άλλου Υπουργείου.
Οι μάσκες φιλοζωίας του Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΑΑΤ έπεσαν με τρόπο που δεν αφήνει πλέον και στον πλέον καλόπιστο καμία  αμφιβολία  για τις προθέσεις του σε σχέση με το τι νομοσχέδιο επρόκειτο ή πρόκειται να φέρει για διαβούλευση  για την  “προστασία”  των ζώων.
Με τρόπο σαφή  και αδιαμφισβήτητο δικαιώνεται η φιλοζωική κοινότητα της χώρας και η Ομοσπονδία μας, που καιρό τώρα σε όλους τους τόνους καταγγέλλει τα σχέδια του κ. Τσιρώνη  και των συμμάχων του  ,οικονομικών συντεχνιών εκμετάλλευσης των ζώων  .
Η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε  χθες άμεσα απο την ανεξάρτητη Βουλευτή Θεσσαλονίκης κα Κατερίνα Μάρκου  , την οποία και δημόσια ευχαριστεί για την συνεπή στάση της υπέρ των ζώων , για την εκπρόθεσμη τροπολογία του κ. Τσιρώνη  και αμέσως  η Π.Φ.Π.Ο. κινητοποίησε τους πάντες .
Μέχρι  και  εχθές το πρωί, που επίσημα  η ΠΦΠΟ ενημερώθηκε για την απόσυρση της τροπολογίας, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και προς κάθε κατεύθυνση για να μην περάσει η επαίσχυντη διάταξη.
Και τα καταφέραμε .
Υπόλογος πια στην κοινωνία είναι ο κ. Τσιρώνης  αλλά και όλοι όσοι δεν αντιστάθηκαν στα σχέδιά του αυτά .
Παρόλο που ο αρμόδιος υπουργός και μια ομάδα στελεχών του ΥΠΑΑΤ,απεμπόλησαν πλήρως  τις προγραμματικές διακηρύξεις της κυβέρνησης για τα ζώα,υπάρχουν στελέχη που διαφωνούν και συνέβαλαν καθοριστικά  στην ματαίωση των σχεδίων τους , με χαρακτηριστική περίπτωση  τον   κ. Θέμη Δημητρακόπουλο μέλος της ομάδας οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ,τα οποία έχουν αντιληφθεί πλήρως τις καταστροφικές συνέπειες των σχεδίων του κ.Τσιρώνη.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι και οι δηλώσεις πολλών δεκάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ  , που έφθασαν στην Ομοσπονδία μας , ότι επρόκειτο να υποβάλλουν μαζικά τις παραιτήσεις τους , αν περνούσε η συγκεκριμένη τροπολογία 
 
Σαν ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας , που δραστηριοποιούμαστε σε πολλά κοινωνικά μέτωπα δεν μπορούμε παρά να απαιτήσουμε την απομάκρυνση του κ. Τσιρώνη απο τις αρμοδιότητές του σε σχέση με τα ζώα .
Απέδειξε με την πορεία του  στα δυο Υπουργεία και τις θέσεις του , ότι είναι βλαπτικός και επικίνδυνος για την προστασία  τους.
Δηλώνουμε , ότι η προσπάθειά μας και ο αγώνας μας για να βάλουμε ένα τέλος στα επερχόμενα σχέδιά του  ΥΠΑΑΤ θα συνεχιστεί γιατί τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει .
.

                      Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία