Τον περασμένο μήνα,μέλος μας περνώντας από την περιοχή του Έλους εντόπισε μερικά βαρελόσκυλα που διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Κάναμε καταγγελία στο ΑΤ Κισσάμου και κανονίστηκε ένα οδοιπορικό στην περιοχή με την αστυνομία,προκειμένου να εντοπιστούν οι “κηδεμόνες” και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Τη μέρα που πήγαν στην περιοχή για να υποδειχτούν τα σημεία,ξαφνικά άκουσαν κλάμμα και κραυγές ζώου,πίσω από ένα χωράφι με καστανιές.

Κατευθύνθηκαν στο σημείο που ακουγόταν τα κλάμματα και αντίκρυσαν μια μικρόσωμη σκυλίτσα που έκλαιγε γοερά προσπαθώντας να τους αποσπάσει την προσοχή,ήταν δε πολύ φιλική και αποζητούσε έντονα τα χάδια,ενώ δεν είχε καν περιλαίμιο,παρά μόνο την αλυσίδα που ήταν περασμένη και στο λαιμό της.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συγκινήθηκαν και οι αστυνομικοί υποσχέθηκαν να βρουν σε ποιον ανήκει.

Η σκυλίτσα ζούσε αλυσοδεμένη έξω από ένα σκουριασμένο λεωφορείο,έχοντας σαν κατάλλυμα το κενό κάτω από το αμάξι και το στοματάκι της ήταν πληγωμένο καθώς προσπαθούσε μανιωδώς να φάει τα κάστανα για να ξεγελάσει την πείνα της και πληγωνόταν από τα αγκάθια,ενώ δεν υπήρχαν πουθενά μπολ φαγητού και νερού.

.

Με συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες ο κος Χατζής, που είναι ο αστυνομικός που ανέλαβε την υπόθεση,βρήκε τον “κηδεμόνα” του ζώου,ο οποίος δέχτηκε να παραχωρήσει τη σκυλίτσα στο σύλλογό μας και να μην αποκτήσει άλλο ζώο,προκειμένου να μην προχωρήσουμε την καταγγελία.

Έτσι εχθές οι ίδιοι οι αστυνομικοί πήγαν με το περιπολικό,πήραν την Έλλη και την παραλάβαμε από το αστυνομικό τμήμα.

Η επιχείρηση “κάστανο” στέφθηκε με επιτυχία και η μικρή Έλλη από το Έλος, είναι πλέον ασφαλής, αφού φιλοξενείται σε σπίτι εθελόντριας.

.

Ψάχνουμε οικογένεια για τη μικρούλα ή οποία είναι νεαρή και υγιέστατη.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Χατζή και το ΑΤ Κισσάμου γενικότερα, για την άμεση ανταπόκριση σε όλες τις καταγγελίες μας και την ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζουν πάντα τις καταγγελίες μας.

Έφη Τσεκμέζογλου

Φ.Σ.Χ “Η προστασία των ζώων”