Μήνυση κατά του προέδρου της 5μελούς επιτροπής για τα αδέσποτα του Δήμου Χανίων και κατά του πρώην αρμοδίου  Αντιδημάρχου καταθέτουν αυτές τις ημέρες  οι  φιλοζωικοί φορείς  για παράνομες πράξεις τους στην διαχείριση των αδέσποτων .
.
Το πρόσφατο δημοσίευμα των Χ.Ν, Σε αδιέξοδο το Κυνοκομείο Χανίων επιβεβαίωσε αυτό που πολλές φορές καταγγείλαμε στην επιτροπή , ότι οι  ανωτέρω προβαίνουν σε συνεργασίες  παρασκηνίου  χωρίς την έγκριση της 5μελούς και θέλουμε να πιστεύουμε  εν αγνοία του Δημάρχου .
Αδέσποτα ζώα “παρκάρονται ” στο κυνοκομείο στα Νεροκούρου , πολλά απο αυτά ανεμβολίαστα κουτάβια τα οποία δυστυχώς μπαίνουν υγιή και βγαίνουν  νεκρά .
Στις επανειλημμένες καταγγελίες μας  , εμπαίζοντας τους εκπροσώπους μας , αρνούνταν τις  κρυφές αυτές συναλλαγές  , οι οποίες δημόσια πλέον ομολογούνται .
 .
Επί πλέον παρά την ρητή διαβεβαίωση του Δημάρχου σε δημοτικά συμβούλια, ότι δεν υπάρχει ζήτημα συνεργασίας του Δήμου με το παράνομο κυνοκομείο στα Νεροκούρου οι ανωτέρω συνέχιζαν μέχρι και χθες τις επαφές με την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια  – που βεβαίως έχει προσφέρει τεράστιο έργο στην πόλη μας -,   πολύ φοβούμαστε εμπαίζοντάς την και αυτήν .
.
Παράλληλα καταγγέλλουμε και τον εμπαιγμό των δημοτών  τους οποίους ανερυθρίαστα καλούν στις συνεδριάσεις της επιτροπής μολονότι δεν έχουν σαν δήμος καμία λύση να τους προσφέρουν όσον αφορά τις καταγγελίες τους για επιθέσεις  απο αδέσποτους σκύλους ενώ  παράλληλα ψευδόμενοι επιδίδονται  σε κατασυκοφάντηση των φιλοζωικών  συλλόγων   .
Εχουμε πολλές φορές καταδικάσει την στάση τους αυτή  κατά   των συνδημοτών μας αλλά εις μάτην .
Με επικοινωνιακά παιχνίδια  εις βαρος τους προσπαθούν να κρύψουν την ανικανότητά τους να προχωρήσουν σε έργα , που θα βελτιώσουν την κατάσταση με τα χιλιάδες παρατημένα ζώα ενώ δεν δίστασαν να συνηγορήσουν  υπέρ της ακύρωσης  προγραμμάτων στείρωσης εκατοντάδων αδέσποτων ζώων , γεγονός που θα μείωνε και τον αριθμό τους αλλά και τις αγέλες και τις επιθέσεις .
.
Τέτοιες πρακτικές μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους  θεωρούμε όμως , ότι με την αλλαγή Αντιδημάρχου  ξεκινά  μια νέα σελίδα στις σχέσεις φιλόζωων πολιτών και Δήμου Χανίων  προς όφελος της κοινωνίας και των ζώων .
 .
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η Προστασία των Ζώων”