Καθημερινά οι εθελοντές πολίτες , που ασχολούνται με την προστασία και την φροντίδα των ζώων εν γένει , αδέσποτων και μη και που δίνουν το περίσσευμα της ψυχής τους , του ελεύθερου χρόνου τους αλλά και το περίσσευμα απο τα πενιχρά εισοδήματά τους , βρίσκονται αντιμέτωποι με πολίτες που ανέξοδα, αβασάνιστα και ανήθικα τους κατηγορούν , ότι πληρώνονται  για τον εθελοντισμό τους .
.
Που δεν μπορούν να καταλάβουν , ότι υπάρχουν  άνθρωποι  με ιδανικά και εθελοντικά βοηθούν ανθρωπους , ζώα , κάθε ανήμπορο πλάσμα, γιατί όλα τα μεταφράζουν σε χρήμα , το παν γι αυτούς είναι το χρήμα .
Πέραν του οίκτου που νοιώθουμε γι αυτούς τους ενημερώνουμε για μια ακόμη φορά ότι θα αντιμετωπίζουν και την δικαιοσύνη , όπου θα καλούνται  να αποδείξουν όλα αυτά τα ανυπόστατα , αήθη και κακοήθη ψεύδη τους αλλιώς θα καταδικαστούν .
 .
Χθες είχαμε άλλο ένα  τέτοιο περιστατικό .
.
Η υπογράφουσα , που καθημερινά απο το υστέρημά της σιτίζει αδέσποτα ζώα της περιοχής της, βρέθηκε αντιμέτωπη την ώρα που φρόντιζε αδέσποτα της περιοχής της με  ” κυρία”  , που οδηγούσε  ΕΙΧ όχημα ,  η οποία  της ζήτησε να πάρει τα αδέσποτα σπίτι της , αφού πληρώνεται για να τα ταΐζει .
.
Νόημα να εξηγήσεις σε αυτούς τους ανθρωπους , που  ό, τι κάνουν το κάνουν με αντίτιμο το  χρήμα και γι αυτό  δεν μπορούν να διανοηθούν ότι κάποιος μπορεί να προσφέρει εθελοντικά ,δεν έχει .
Νόημα όμως θα έχει η μήνυση που κατατέθηκε εναντίον της για εξύβριση και προσβολή της τιμής , της αξιοπρέπειας και της προσωπικότητας του εθελοντή , όταν η υπόθεση θα φθάσει στα δικαστήρια .
.
Η ” κυρία ” αυτή κρύβεται απο χθες για να αποφύγει την διαδικασία του αυτόφωρου .
Δεν θα μπορεί όμως να κρυφτεί, όταν η υπόθεση θα   φθάσει στο ακροατήριο .
Και εκεί θα υποστεί την βάσανο  του δικαστηρίου για όσα ανερυθρίαστα , χωρίς τσίπα δηλαδή , ξεστόμισε .
.
Ας πρόσεχε .
.
Και αυτή και όσοι άλλοι θα τολμήσουν να ‘παίξουν” με την τιμή και την αξιοπρέπεια του άλλου .
.

Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη

Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας