Πόση βία να αντέξουμε πια;;;;

Σοκ έχει προκαλέσει στη κοινή γνώμη το νέο περιστατικό ειδεχθούς κακοποίησης στα Κουνουπιδιανά Χανίων,όπου ένας άνδρας κρέμασε τον 1 έτους -πρώην αδέσποτου-υιοθετημένου σκύλου του και του έκοψε τους όρχεις επειδή,σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας του,έπαιζε και… έριχνε συνέχεια το νερό του!!!!!

Εχθές στις 6 το απόγευμα, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον κτηνίατρο κο Κώστή Τερεζάκη.όπου μου ανέφερε σοκαρισμένος ότι άφησαν αιμόφυρτο έναν κατακρεουργημένο σκύλο.Το ζώο μετέφερε ο “κηδεμόνας” του,το άφησε στο κτηνιατρείο λέγοντας “κάνε το καλά γιατί θα μου φέρουν αστυνομία” .

Στο κατόπι του ήταν και ένας Γερμανός υπήκοος,που βοηθάει εθελοντικά στο  “the Souda Shelter Project”,ο οποίος άκουσε τις κραυγές του ζώου,το ξεκρέμασε και τον ανάγκασε να το μεταφέρει στο κτηνιατρείο.

Από το κτηνιατρείο είχαν κρατήσει την πινακίδα του αυτοκινήτου του και μας έστειλαν και φωτογραφίες του ζώου,που μας έκαναν να χάσουμε τον ύπνο μας.

Άμεσα ενημερώσαμε τον Αξιωματικό υπηρεσίας του ΑΤ Χανίων κο Τετερίδη και τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων κο Μαστραντωνάκη και ένα περιπολικό έσπευσε άμεσα στο κτηνιατρείο του κου Ξηρουχάκη,όπου ο κτηνίατρος χειρουργούσε το ζώο προσπαθώντας να σταματήσει την αιμορραγία.

Ο Reinhold ειδοποίησε την κα Ηλιάκη από το “the Souda Shelter Project” που έσπευσε και αυτή στο κτηνιατρείο και πήγαν στο ΑΤ Χανίων για κατάθεση.

Ενημερώθηκε η Πρόεδρος της ΠΦΠΟ κα Μπομπολάκη,η οποία επικοινώνησε με τα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. και ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη,ο οποίος όμως παραμένει ακόμα ασύλληπτος,ενώ το αυτόφωρο θα παρέλθει τα μεσάνυχτα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία με τον κτηνίατρο,ώσπου να μας διαβεβαιώσει ότι το ζώο έχει διαφύγει τον κίνδυνο και θα αναρρώσει πλήρως και σήμερα είχε διάθεση για παιχνίδια.

Μετά από εντατικές προσπάθειες,βρέθηκε και η πολυπόθητη φιλοξενία, σε μια, εκπληκτική οικογένεια στα Χανιά .

Το θέμα πήρε πανελλαδικές διαστάσεις γιατί τα περιστατικά βίας αυξάνονται καθημερινά και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι γιατί συνήθως “κανείς δε βλέπει και δεν ακούει τίποτα” όπως συνέβη πρόσφατα με το περιστατικό στα Κεραμειά.

Σε αυτή την περίπτωση όμως,όπου κανένας γείτονας δεν άκουσε τίποτα,βρέθηκε  ο Reinhold που δε δείλιασε και χάρη σε αυτόν ο σκύλος θα συνεχίσει να ζει,διεκδικώντας μια νέα καλύτερη ζωή,όπου η χαρά και το παιχνίδι δε θα θεωρείται έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί με απάνθρωπο τρόπο.

Σήμερα τα τηλέφωνά μας έχουν κυριολεκτικά “σπάσει” από άτομα που θέλουν αφενός να υιοθετήσουν το ζώο,αφετέρου για να μας μεταφέρουν πληροφορίες για το δράστη για τις οποίες έχουμε ενημερώσει την αστυνομία.

Ο κτηνίατρος κος Τερεζάκης δε δέχτηκε αμοιβή για το χειρουργείο,ο κτηνίατρος κος Ξηρουχάκης ανέλαβε τα κτηνιατρικά έξοδα ενώ φιλοξενήθηκε δωρεάν στο κτηνιατρείο και όλοι μαζί απέδειξαν ότι η ανθρωπιά υπάρχει ακόμα….

Ο σκύλος είχε βρεθεί από συμπολίτη μας πέρυσι τον Αύγουστο,2,5 μηνών κουτάβι, παρατημένο μαζί με το αδερφάκι του σε κούτα έξω από το ΣΥΝΚΑ Κουνουπιδιανών ,που το φιλοξένησε και το έδωσε για υιοθεσία στην οικογένεια του δράστη.

..

Αύριο το απόγευμα στις 17:30 η ομάδα ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ-Ενεργοί Πολίτες διοργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Κουνουπιδιανών

Παραθέτουμε την εξαιρετική ανάρτηση της Στέλλας Μπατάκη,δικηγόρου των Χανίων η οποία λέει όλα όσα θέλουμε να πούμε και εμείς:

“Μετά την σοκαριστική κακοποίηση του σκύλου στα Χανιά που συγκλόνισε από χθες όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη, σοκ και θλίψη πρέπει να μας προκαλούν και τα κλειστά στόματα.
Είμαστε όλοι υπεύθυνοι, στο μερίδιο που μας αναλογεί, για την κακοποίηση ανθρώπων και ζώων. Γιατί όλα συμβαίνουν δίπλα μας… και δεν μιλάμε ούτε βλέπουμε.
Και εμείς είμαστε «ΑΜΕΑ», κωφοί, τυφλοί και άλαλοι, απλά χωρίς διάγνωση… όχι μόνο οι κακοποιοί που ασφαλώς πάσχουν από σοβαρές ψυχικές διαταραχές, που κανείς δεν φρόντισε να τους προσεγγίσει, να τους διαγνώσει και να τους περιθάλψει.
Σε αυτό όμως δε φταίμε εμείς απόλυτα. Φταίει το κράτος και η λειτουργία του μέσω των θεσμών του που δεν κάνει τον πολίτη να αισθάνεται ασφαλής, να το εμπιστευτεί και να αισθανθεί ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Φοβάται να μιλήσει. Έτσι το κράτος τους φιμώνει.
.
.
Viral πρέπει να γίνει η φωτογραφία του σκύλου στην αγκαλιά του κτηνιάτρου που αφιλοκερδώς τον εγχείρησε, Κωστή Τερεζάκη, όπου νιώθει ασφάλεια και θαλπωρή.
Συγχαρητήρια και στο κτηνιατρείο του κ. Ξηρουχάκη, που κάλυψε όλα τα έξοδα.
Συγχαρητήρια και στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection που με τους εθελοντές του καταφέρνει να σώσει από τη δυστυχία τόσα ζώα.
Συγχαρητήρια και στον αλλοδαπό συμπολίτη μας που δεν φιμώθηκε και εξαιτίας του το άτυχο ζώο σώθηκε.
Μιλήστε επιτέλους!
                 Έφη Τσεκμέζογλου

Πρόεδρος   Συλλόγου  “η προστασία των ζώων”