Καθημερινά δεχόμαστε τηλεφωνήματα για τραυματισμένα ζώα από τροχαίο ατύχημα,τα οποία εγκαταλείπονται χωρίς βοήθεια να αργοπεθαίνουν στην άσφαλτο από τους ασυνείδητους οδηγούς.

Σήμερα είχαμε τρία περιστατικά πολυτραυματισμένων ζώων που χτυπήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν, το ένα ήδη κατέληξε στο κτηνιατρείο.

Στο κέντρο των Χανίων,βρέθηκε πολυτραυματισμένη γατούλα,της οποίας πλέον η ζωή δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο,είναι όμως αμφίβολο αν θα περπατήσει.Η κτηνίατρος δεν μπορεί να πει ακόμη με βεβαιότητα αν η παράλυση είναι προσωρινή ή μόνιμη.

Το μεσημέρι,στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη,οδηγός χτύπησε δεσποζόμενο σκύλο,του οποίου είχε σπάσει ο οδηγός της βόλτας,μπροστά στα μάτια της κηδεμόνα του και δε σταμάτησε παρόλες τις εκκλήσεις της.Το σκυλάκι κατέληξε στο κτηνιατρείο των κ.Καμπουράκη-Βαλυράκη,ενώ η κηδεμόνας κατέθεσε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα,καθώς πρόλαβε να πάρει τις πινακίδες του αυτοκινήτου.

Νωρίς το απόγευμα,στον κόμβο του Γαλατά,οδηγός,τρέχοντας με υπερβολική ταχύτητα,χτύπησε τη σκυλίτσα της φωτογραφίας και συνέχισε το δρόμο του,χωρίς να σταματήσει.

Δεν προλάβαμε καν να σημειώσουμε τις πινακίδες,παρόλο που μάρτυρας στο περιστατικό,ήταν μέλος μας.

Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του κου Ξανθουδάκη όπου η κτηνίατρος  κα Τσιτινίδου ανταποκρίθηκε αμέσως παρόλο που δεν ήταν εργάσιμη ώρα.

Η ζωή της μικρής-είναι περίπου 7-8 μηνών-κινδυνεύει γιατί έχει πολλαπλά τραύματα και εσωτερική αιμορραγία-και νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της και σε δεύτερο χρόνο θα αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά κατάγματα,αν καταφέρει και επιζήσει.

Δε φορούσε περιλαίμιο,ούτε έχει ηλεκτρονική σήμανση,παρόλα αυτά ίσως να έχει χαθεί.

Αν καταφέρει να διαφύγει τον κίνδυνο θα χρειαστούμε φιλοξενία μέχρι την αποθεραπεία της αλλά και οικονομική βοήθεια για τα χειρουργεία-αφού σίγουρα έχει συντριπτικό κάταγμα στο πόδι.

Η υπερβολική ταχύτητα έχει στοιχίσει τις ζωές πολλών ανθρώπων και ζώων αλλά υπάρχουν δυστυχώς πολλοί ανεύθυνοι οδηγοί που δεν έχουν καμμία συναίσθηση ότι η ταχύτητα δε σώζει ζωές,αλλά αφαιρεί.

Και το χειρότερο όλων είναι η εγκατάλειψη μετά….γιατί ατυχήματα μπορούν να συμβούν.