Πριν δύο εβδομάδες περίπου ενημερωθήκαμε από έναν φιλόζωο ποδηλάτη για έναν άρρωστο σκύλο που βρισκόταν στα όρια Περιβολίων -Θερίσσου σε κακή κατάσταση.Συνεννοηθήκαμε με τον ποδηλάτη να ψάξουμε φιλοξενία  στα Χανιά ώστε να δεχτεί άμεσα κτηνιατρική φροντίδα.

Δυστυχώς όμως,την επόμενη ημέρα,ο ποδηλάτης βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα φρικιαστικό θέαμα!

Κάποιος είχε πετάξει ένα βράχο και είχε συνθλίψει το κεφάλι του σκύλου,ο οποίος έχασε τη ζωή του με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο!!

Όπως καταγγέλλει ο μάρτυρας:

«Την προηγούμενη εβδομάδα έκανα ποδήλατο στον δρόμο προς Θέρισσο. Στο σημείο όπου βρίσκεται η πινακίδα «Περιβόλια», [ συγκεκριμένα στο αντίθετο ρεύμα από αυτό της πινακίδας ] σταμάτησα για να πιω νερό και είδα μέσα σε ένα χαντάκι έναν σκύλο εξαντλημένο ο οποίος με δυσκολία στεκόταν στα πόδια του. Του έδωσα λίγο φαγητό και νερό και έφυγα. Την επόμενη μέρα τον είδα πάλι εκεί, του έδωσα φαγητό και νερό και κάλεσα στο τηλέφωνο τον φιλοζωικό σύλλογο «η προστασία των ζώων».

Συνεννοήθηκα με τους εθελοντές του συλλόγου  να ξαναπάω στο σημείο,να το φωτογραφίσω,να αναζητήσουν φιλοξενία και να μεταφερθεί στο γιατρό καθώς έχρηζε άμεσα πρώτων βοηθειών. Την τρίτη φορά που πήγα στο σημείο για να το ταίσω, αντίκρυσα μια αποτρόπαιη εικόνα. Κάποιος είχε πολτοποιήσει το κεφάλι του σκύλου, χτυπώντας τον με μια πέτρα η οποία ζυγίζει τουλάχιστον 10 κιλά.”

Να σημειωθεί ότι το σημείο που συνέβη το περιστατικό,είναι δρόμος που περνούν συνέχεια αγροτικά αυτοκίνητα,  και δίπλα ακριβώς  υπάρχει στάνη κάποιου βοσκού.

Έγινε  καταγγελία στην αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο,το εντόπισε,βρήκε το βράχο,αλλά το πτώμα του άτυχου ζώου είχε εξαφανιστεί.

Διενεργείται προανάκριση,αλλά το πιθανότερο είναι ότι για μια ακόμη φορά ο δράστης θα παραμείνει ατιμώρητος,αφού κανείς δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα.

Εικόνες ντροπής για μια “πολιτισμένη” Ελλάδα για ακόμη μια φορά,σε μια περιοχή που οι κάτοικοί της στο παρελθόν, έδωσαν αγώνες για μια καλύτερη ζωή….

Η ευρηματικότητα των ατόμων που ξεσπούν την οργή τους σε ανυπεράσπιστα πλάσματα,ξεπερνάει πλέον κάθε φαντασία…Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτή την πράξη και γιατί -από καθαρή κακία και διαστροφή- στέρησαν αναίτια από ένα ζώο την ευκαιρία να γίνει καλά και να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή….