Άλλη μια ρυθμιστική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το κυνήγι χωρίς την συμμετοχή των πανελλήνιας εμβέλειας Φιλοζωικών και Περιβαλλοντικών Οργανισμών .

Απεριόριστη κάρπωση αγριόχοιρων ανακοίνωσε ο Χατζηδάκης

Μετά τους Υπουργούς κ.κ. Τσιρώνη και Φάμελο η σειρά του κ. Χατζηδάκη .

Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα.

Προφανώς η “φιλοσοφία”, ότι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον είναι οι κυνηγοί διέπει και την σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλες τις προηγούμενες διαχρονικά.

Η επίσης λαϊκή ρήση Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει παρατηρούμε ότι ακολουθείται πιστά και  από τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος αφού επικροτεί την αντίληψη  και την αντίφαση, ότι οι κυνηγοί μπορούν να επιβλέψουν τους κυνηγούς μέσω της ιδιωτικής Θηροφυλακής .

Μάλιστα η νέα ρυθμιστική επέτρεψε ξανά  το κυνήγι στις μια σταλιά  νήσους Γαύδο και Γαυδοπούλα που είχε απαγορευτεί για 5 έτη .

Χαράς ευαγγέλια για τους θεματοφύλακες του Περιβάλλοντος .

Επίσης προχωρά σε ένα ακόμη βήμα προς την πρόοδο!!!

Επιτρέπει την απεριόριστη θήρευση των αγριογούρουνων .

Νομίζουν ότι θα επιλύσουν με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα που η αλόγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος από το είδος μας, έχει δημιουργήσει με τα πεινασμένα αγριογούρουνα να κατεβαίνουν προς τις πόλεις προκειμένου να βρουν φαγητό .

Αφανίστε όσο περισσότερο μπορείτε την φύση και τα άγρια ζώα που ζουν σε αυτή, αφανίστε μέσω των επιδόσεων των κυνηγών ο, τι αποτελούσε μέχρι τώρα τροφή για τα ζώα αυτά και βγάζετε στη συνέχεια ρυθμιστικές περί απεριόριστης κάρπωσης δηλαδή θανάτωσης  όλο και περισσότερων ζώων .

Τα προβλήματα που  οι μέχρι τώρα πολιτικές των κυβερνήσεων, οι κοινωνίες και o άνθρωπος συσσωρεύουν όλο και περισσότερο  κατά του περιβάλλοντος δεν λύνονται με ρυθμιστικές αυτού του είδους αλλά με εθνικές πολιτικές πρόληψης, σεβασμού και φροντίδας προς αυτό και ο,τι ζει μέσα σε αυτό  σε μια διαφορετική κατεύθυνση, αφού οι μέχρι τώρα επιλογές έχουν αποτύχει εντελώς .

Τα αποτελέσματά τους δε τα ζούμε δυστυχώς καθημερινά με την κλιματική αλλαγή .

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία(www.pfpo.gr)