Πανελλήνιες διαστάσεις, πήρε το θέμα με τα αδέσποτα στο Ηράκλειο μετά την τηλεφωνική παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη, στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, ο οποίος υποστήριξε ότι κανένα μέτρο δεν αποδίδει για τον περιορισμό των αδέσποτων τα οποία πολλές φορές γίνονται επικίνδυνα για τους πολίτες, λέγοντας ότι το νομικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει και να επιτρέπονται οι ευθανασίες ζώων.

Οι δηλώσεις προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με τις φιλοζωικές οργανώσεις να καταγγέλουν οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των ζώων από δήμους σε όλη τη χώρα, ενώ σε σχετική ανακοίνωσή, της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κινηθούν δικαστικά, εναντίον του Δήμου Ηρακλείου!

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φιλοζωϊκών Σωματείων, Νατάσσα Μπομπολάκη χαρακτήρισε ατυχείς τις δηλώσεις του κ. Ινιωτάκη ενώ εξήρε το σημαντικό όπως είπε έργο που γίνεται στο κυνοκομείο Ηρακλείου. Ωστόσο κάλεσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να πάρει πίσω τις δηλώσεις του και να ζητήσει συγνώμη, από τους ανθρώπους που φροντίζουν τα αδέσποτα. “Λύση για τα αδέσποτα δεν είναι ο θάνατος, αλλά η παιδεία και η ενημέρωση σε όλους από την πολιτεία” είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπομπολάκη.

Σημαντική ήταν και η τηλεφωνική παρέμβαση του αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργου Πλιάκα ο οποίος μίλησε για την παρουσία των αδέσποτων μέσα στην πίστα του αεροδρομίου, τα οποία προκαλούν προβλήματα στις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροπλάνων, θέμα που απασχόλησε και παλαιότερα την επικαιρότητα.

Στην εκπομπή παρενέβησαν τηλεφωνικά ακροατές, κάποιοι από τους οποίους κατήγγειλαν επιθέσεις από αδέσποτα.

Ακούστε τη συζήτηση στο Ράδιο Κρήτη

αναδημοσίευση από http://www.ekriti.gr