Το Σάββατο 23 Απριλίου στην Πλατεία Δημοτικής αγοράς στις δέκα το πρωί θα πραγματοποιηθεί ημέρα υιοθεσίας με συνεργασία του Δήμου Χανιών και των φιλοζωικών σωματείων της Πόλης.

Θα υπάρχουν μερικά από τα αδεσποτάκια μας,καθώς και φωτογραφίες πολλών από τα αδέσποτα που φροντίζουμε,ενώ θα πραγματοποιηθούν και πολλά δρώμενα,ενώ θα βραβευτούν και τα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του δήμου με θέμα τα αδέσποτα.

Εθελοντές του συλλόγου μας θα ενημερώνουν τους πολίτες για την υπεύθυνη υιοθεσία.

Όλα τα ζωάκια που είναι προς υιοθεσία,είναι εμβολιασμένα και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση,ενώ όσα υιοθετηθούν θα έχουν δωρεάν κλινική εξέταση και παραχή τροφής για κάποιο διάστημα καθώς και κάποια άλλα δωράκια,προσφορά από pet-shop της πόλης μας.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφτούν την πλατεία της Αγοράς και να γνωρίσουν τα αδεσποτάκια μας,αλλά και να ενημερωθούν για τους λόγους που υιοθετούμε ένα αδέσποτο και δεν αγοράζουμε από puppy mills.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε το πρωί η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας τόνισε:

“η  πρωτοβουλία συναποφασίστηκε με όλα τα φιλοζωικά σωματεία και στοχεύει στην υπεύθυνη υιοθεσία κάποιου ζώου, περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των αδέσποτων ζώων. Στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα υπάρχει πλήθος αδέσποτων ζώων για όποιον θέλει να υιοθετήσει. Το άτομο που θα προβεί στην υιοθεσία θα πρέπει να είναι υπεύθυνο για την σωστή ανατροφή του ζώου εξασφαλίζοντας όλες τις απαιτούμενες ανάγκες του”.  Η κα Μπομπολάκη υπογράμμισε πως “υιοθετώντας ένα αδέσποτο καταπολεμάμε το φαινόμενο των ζώων που μεγαλώνουν στα παράνομα εκτροφεία και γίνονται μηχανές παραγωγής νέων κουταβιών για τους κερδοσκόπους”.

Από την πλευρά του δήμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Φραγκάκης υπογράμισε ότι η δράση αυτή “εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αδέσποτων ζώων. Έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι των δεσποζόμενων ζώων, αλλά και δράσεις για να ενημερωθεί ο κόσμος σε περίπτωση που επιθυμεί να έχει ένα δεσποζόμενο ζώο. Οι ιδιοκτήτες έχουν υποχρεώσεις προς τα ζώα αυτά, γι’αυτό και θα υπάρχει ενημέρωση πάνω σε θέματα όπως ποιους κτηνιάτρους θα μπορούν να επισκεφθούν ή από ποια καταστήματα θα μπορούν να προμηθευτούν αντικείμενα για τα καινούργια τους κατοικίδια.”