Σήμερα το πρωί διοργανώθηκε στις Καλύβες ημέρα υιοθεσίας με πρωτοβουλία του δήμου Αποκορώνου.

Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση κυρίως από αλλοδαπούς  κατοίκους της περιοχής,οι οποίοι στην πλειοψηψία τους ήταν Άγγλοι.

Υιοθετήθηκαν πέντε σκυλάκια,τα οποία θα δοθούν με συμβόλαιο υιοθεσίας το οποίο θα γίνει αφού ελεγχθεί η καταλληλότητα των κηδεμόνων.

Όλα τα σκυλάκια είναι εμβολιασμένα και φέρουν ηλεκτρονική σήμανση,ενώ τα ενήλικα είναι στειρωμένα από το δήμο Αποκορώνου.

Μοιράστηκε άφθονο ενημερωτικό υλικό και εθελοντές απαντούσαν στις ερωτήσεις των επισκεπτών,αφού ένας από τους βασικούς σκοπούς της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Ψυχή της εκδήλωσης,η αρμόδια Αντιδήμαρχος  κα Ρένα Τερεζάκη που οργάνωσε με επιτυχία τα πάντα  και  στέκεται από την αρχή αρωγός των φιλόζωων,ενώ εργάζεται ακούραστα για την ανακούφιση των αδέσποτων.

            Δεξιά η κα Τερεζάκη μα την Πρόεδρο της ΠΦΠΟ κα Μπομπολάκη και εθελόντρια της περιοχής

Η παρούσα δημοτική αρχή του Αποκόρωνα,κατανόησε από την αρχή το μέγεθος του προβλήματος και έχει προχωρήσει σε μια σειρά από ουσιαστικές δράσεις και δεν έμεινε στα λόγια και τις υποσχέσεις.

Ήταν ο πρώτος δήμος που τοποθέτησε ταίστρες και ποτίστρες,σε μια δύσκολη περιοχή για τα αδέσποτα,προχώρησε σε σύμβαση με εθελοντές κτηνιάτρους για συστηματικές στειρώσεις,εφαρμόζει δίκτυο υιοθεσιών-φιλοξενιών,παρέχει κτηνιατρική περίθαλψη και ανέλαβε με συνέπεια τις εκ του νόμου ευθύνες του.

Από τα αξιοσημείωτα της σημερινής εκδήλωσης ήταν η αντίδραση μιας τουρίστριας που είδε ένα από τα σκυλάκια για υιοθεσία που έμοιαζε εκπληκτικά με το δικό της και ξέσπασε σε κλάμματα σκεπτόμενη ότι το δικό της σκυλάκι ευζωεί και κατέχει ξεχωριστή θέση στην οικογένειά της, αφού το θεωρεί μοναδικό, και υπάρχει κάπου το δίδυμο αδελφάκι του που υποφέρει.

Εκδήλωσε την επιθυμία να το υιοθετήσει -αφού το συζητήσει με την οικογένειά της-και να επιστρέψει στη χώρα της έχοντας μαζί της εκτός από τις αποσκευές της και αυτό το υπέροχο πλάσμα,που την κοιτούσε στα μάτια.

Ευχαριστούμε την κα Τερεζάκη για την άψογη συνεργασία που έχουμε από την αρχή της θητείας της και ευχόμαστε να συνεχιστούν όλες αυτές οι δράσεις.