Ένα πρωτοποριακό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνέδριο γίνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Κοινωνιολογίας στις 9 και 10 Νοεμβρίου: Επιστήμονες, λογοτέχνες, δημιουργοί και γενικά άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών επιχειρούν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα για τη σχέση του ανθρώπου με τα μη ανθρώπινα όντα.

Οι ανθρωποκεντρικές θεάσεις του κόσμου φαίνεται πως δεν επαρκούν πλέον και καλούμαστε να αναθεωρήσουμε απόψεις και στάσεις ζωής.
Στο συνέδριο, ανάμεσα στις εισηγήσεις των διακεκριμένων στοχαστών, παρεμβάλλονται σημαντικά λογοτεχνικά κείμενα που αφορούν τα ζώα και διαβάζονται από τους ίδιους τους συγγραφείς ή από γνωστούς ηθοποιούς. Το συνέδριο θα κλείσει με την ενότητα “Τα ζώα στον κινηματογράφο».
Ας μην ξεχνάμε:

«Η αληθινή καλοσύνη του ανθρώπου δεν μπορεί να φανερωθεί με απόλυτη καθαρότητα και απόλυτη ελευθερία παρά μόνο απέναντι σ’ αυτούς που δεν εκφράζουν καμιά δύναμη. Η πραγματική ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας (η πιο ριζική, που είναι τοποθετημένη τόσο βαθιά ώστε να ξεφεύγει από το βλέμμα μας), είναι οι σχέσεις με αυτούς που είναι στο έλεός μας: τα ζώα…» (Μ. Κούντερα, Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι).

Δείτε το πρόγραμμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.