Ανταποκρινόμενοι στο τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου και των ΜΜΕ τοπικών και εθνικών για το περιστατικό με τον σκύλο που κρεμόταν από μια καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα παρακάτω :
Φιλόζωοι πολίτες επικοινώνησαν την Τετάρτη το απόγευμα και μας ενημέρωσαν, ότι είδαν ένα αγροτικό αυτοκίνητο να σέρνει στο πίσω μέρος του έναν λευκό σκύλο , πιασμένο από σχοινί, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ, ενώ οι πατούσες του τρίβονταν στην άσφαλτο για πολλά χιλιόμετρα με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.


Πολλοί ήταν αυτοί που με φωνές ή κορναρίσματα προσπάθησαν να σταματήσουν τον οδηγό του αυτοκινήτου , ο οποίος όμως σε απάντηση ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε .
Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα στην περιοχή του κόμβου της Σούδας, κάτω περίπου από την γέφυρα.
Ο σκύλος βρέθηκε στη συνέχεια σε άσχημη κατάσταση να περιπλανάται στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Ρέθυμνο .
Και πάλι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που τον είδαν επικοινώνησαν με τον σύλλογό μας και ευτυχώς κάποιοι από αυτούς σταμάτησαν και τον πήραν πριν σκοτωθεί ,ανέλαβαν τη φιλοξενία του,ενώ χθες μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο της πόλης μας .

Τα στοιχεία του αυτοκινήτου ήτοι , χρώμα , τύπος και αρ. κυκλοφορίας καταγράφηκαν από αυτόπτες μάρτυρες και δόθηκαν αμέσως στην αστυνομία και τηλεφωνικά και γραπτά μέσω της καταγγελίας που κατατέθηκε στο Α.Τ. Χανίων.O αξιωματικός υπηρεσίας, ανταποκρίθηκε άμεσα και εντόπισε τον οδηγό,ο οποίος μετέβη το επόμενο πρωί στο ΑΤ Χανίων.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από το 100 -που αρχικά επελήφθησε- με ολιγωρία, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του συλλόγου μας.

Δεν μπορούμε όμως να μην αναρωτηθούμε γιατί δεν υπήρξε σύλληψη του φερόμενου ως δράστη μετά την καταγγελία στα πλαίσια του αυτόφωρου, όπως προβλέπει η νομοθεσία που είναι σαφέστατη.Φταίει άραγε η ιδιότητά του,καθώς είναι συνταξιούχος αστυνομικός,πρώην στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ Χανίων;

Ο φερόμενος ως δράστης ανέφερε ότι ο σκύλος ήταν αδέσποτος, ότι τον είχε βρει πριν λίγες ημέρες στον δρόμο και ότι καθώς τον πήγαινε στο χωριό του, του έπεσε από την καρότσα χωρίς να το καταλάβει και ότι όταν το αντιλήφθηκε μετά από ώρα, επέστρεψε για να τον αναζητήσει.


Ωραίο το αφήγημά του και αναμενόμενο, σίγουρα το έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Σε όλα τα επίπεδα, με κάθε τρόπο και τόνο επισημαίνουμε ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη τα αδικήματα σε βάρος των ζώων να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα, καθώς αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους εν δυνάμει δράστες.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους, όπως ο νόμος ορίζει.

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η Προστασία των Ζώων” .