Σε πολύ θετικό κλίμα έγινε σήμερα ευρεία σύσκεψη παραγόντων του Δήμου Πλατανιά για τα αδέσποτα της εμβέλειας του Δήμου.
Πάρθηκαν αποφάσεις οι οποίες θα επιφέρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλαγές στην εικόνα του Δήμου αλλά και που θα συμβάλλουν στην καλύτερη διαβίωση των αδέσποτων ζώων.
Το πλέον ενθαρρυντικό είναι ότι καθορίστηκε αφενός ο χώρος που θα στεγάσει το δημοτικό κτηνιατρείο αφετέρου ο χώρος που θα παραχωρηθεί  μέχρι την  λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου για τις στειρώσεις των αδέσποτων , που είναι έτοιμος προς χρήση.
Επισκεφτήκαμε τους χώρους αυτούς οι οποίοι  εν πρώτοις τηρούν τις εκ του νόμου προδιαγραφές για τον λόγο που προορίζονται.
Εκτός των ανωτερω συζητήθηκαν τρόποι για την ενημερωση των δημοτών , παιδιών και ενηλίκων, αποφασίστηκε μια  συνάντηση με τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής του Δημου στο κοντινό μέλλον ώστε να συναποφασιστούν μέτρα κατά της εγκατάλειψης των ζώων, η οποία και αποτελεί μαζί με τις ανεξέλεγκτες γεννήσεις την πηγή δημιουργίας των αδέσποτων.
Καθορίστηκε τo ποσό  που θα διατεθεί  έως 31.12.2015 για τα τραυματισμένα και  άρρωστα ζώα σε συνεργασία με τους ντόπιους κτηνιατρους,το ποσό για την περισυλλογή και φιλοξενία αυτών και συμφωνηθηκε ότι στον προυπολογισμό του 2016 θα εγκριθούν κονδύλια ,που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των ζώων.
Τέλος συζητήθηκαν θέματα  για την σίτισή τους καθώς και η διοργάνωση μιας Ημερίδας  με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής , όπου θα  συζητηθούν θέματα , που άπτονται της ευζωίας των ζώων.
Είναι η πρώτη φορά , που φάνηκε να υπάρχει πραγματική βούληση εκ μερους του Δημου για την αντιμετώπιση των αδέσποτων και η παρουσία ικανών υπηρεσιακών παραγόντων μας δημιουργεί αισιοδοξία ότι γίνεται μια σοβαρή αρχή.
Σε επόμενες συναντήσεις θα εξειδικευτούν περισσότερο τα ανωτέρω και θα συζητηθούν επιπλέον θέματα , όπως οι υιοθεσίες των αδέσποτων, οι εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις αυτών , μαθήματα στα σχολεία και άλλες εκδηλώσεις.
Στην συνάντηση, που αρχικά καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Μαλανδράκης, παραβρέθηκαν ο 
Νικόλαος Δασκαλάκης,  Αντιδήμαρχος, Λουκάς Στάθης, Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης,  Εύη Παπαδοπούλου, αρμόδια υπάλληλος για τα αδέσποτα ,  Νατάσα Μπομπολάκη, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας ,Αριέτα Στάθη, Δικηγόρος και  μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων», καθώς και ο κ. Γαβριήλ Κουρής.
Παρούσα και η Νέα Τηλεόραση Κρήτης,πιστός φίλος των αδέσποτων.
Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Φυντριλάκη