Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Χρυσή Ακτή και τους Αγίους Αποστόλους από τις αθρόες εγκαταλείψεις κουταβιών και ενήλικων σκύλων.Πολλοί συμπολίτες μας θεωρούν ότι η περιοχή είναι το κυνοκομείο των Χανίων και κάθε βράδυ εγκαταλείπουν ότι ..τους περισσεύει από σκύλους.

Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή γιατί αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ζώων και δημιουργούνται αγέλες.

Στην περιοχή δραστηριοποιείται μια μικρή αλλά ιδιαίτερα ενεργή ομάδα εθελοντών που φροντίζει τα ζώα,κάνει εντατικές προσπάθειες υιοθεσίας,συστηματικές στειρώσεις και εμβολιασμούς,ώστε να μπορεί να διατηρηθεί μια ισορροπία στην περιοχή.

Δυστυχώς όμως κάθε βράδυ υπάρχουν και νέες αφίξεις που μας κάνουν να τραβάμε τα μαλλιά μας από την απελπισία κάθε πρωί….

Στις 20 Γενάρη είδαμε τυχαία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια αγγελία για κουταβάκια που χαρίζονταν από συμπολίτη μας.Την επόμενη ημέρα,οι εθελοντές μας που φροντίζουν τα κουταβάκια στη Χρυσή Ακτή,βρήκαν 6 νέα κουταβάκια-το ένα ήδη νεκρό από διερχόμενο οδηγό- και μας ειδοποίησαν.

Τους είπαμε να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη διαδικάσία,δηλαδή να τα φωτογραφήσουν για να τα προωθήσουμε για υιοθεσία καθώς πλέον δεν υπάρχουν χώροι φιλοξενίας για τον τόσο μεγάλο αριθμό ζώων που εγκαταλείπονται.

Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ‘όταν μας έστειλαν τις φωτογραφίες ότι τα εγκαταλελειμμένα κουταβάκια ήταν τα ίδια που φίλος της σελίδας μας στο facebook,τα είχε στείλει να τα προωθήσουμε για υιοθεσία.

Επικοινωνήσαμε με το συμπολίτη μας,ο οποίος μετά από πίεση παραδέχτηκε ότι πρόκειται για τα κουταβάκια που είχε γεννήσει η σκυλίτσα του.

Καταθέσαμε καταγγελία για εγκατάλειψη ζώων στο ΑΤ Χανίων και πρόκληση θανάτωσης ζώου,ενώ ο καταγγελλόμενος συνειδητοποίησε πλήρως το μέγεθος της πράξης του και δέχτηκε να φιλοξενήσει στο σπίτι του τα κουταβάκια και κανόνισε άμεσα να στειρωθεί η σκυλίτσα του,χωρίς αυτό να δικαιολογεί την ανευθυνότητα με την οποία έδρασε.

Το πρόβλημα στην πόλη μας με τις εγκαταλείψεις συνεχώς αυξάνεται δημιουργώντας πολυεπίπεδα προβλήματα,ταυτόχρονα όμως αυξάνονται και οι φιλόζωοι που φροντίζουν αυτά τα πλάσματα και έχουν πλέον τα μάτια τους ανοιχτά ενώ τα πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρά.