Τα ξημερώματα η πρόεδρος του συλλόγου μας κα Τσεκμέζογλου,ενημερώθηκε από συμπολίτη μας ότι από εχθές το βράδυ ένα σκυλάκι είναι δεμένο σε ένα παγκάκι δίπλα στα εκδοτήρια της ΑΝΕΚ στο λιμάνι της Σούδας.

Στην αρχή δεν ανησύχησαν αφού το μικρόσωμο σκυλάκι ήταν φροντισμένο και θεώρησαν ότι κάπου κοντά θα βρίσκεται ο κηδεμόνας,αφού από εκεί αναχωρεί το πλοίο της γραμμής Σούδα-Πειραιάς.

Πάνω στο παγκάκι υπήρχε μια σακούλα με ξηρή τροφή,αλλά κανένα μπολ με νερό.

.

Σε πρωινή μας επικοινωνία με το λιμεναρχείο,ενημερωθήκαμε ότι το σκυλάκι παραμένει δεμένο στο παγκάκι,περιμένοντας υπομονετικά τον κηδεμόνα του,που όμως ήταν άφαντος.

Η πρόεδρός μας επικοινώνησε με την κα Ελισσάβετ Ηλιάκη-πρόεδρο του συλλόγου ΚΥΝ.ΩΝΙΑ-η οποία πήγε στο λιμάνι και διαπίστωσε ότι το ζώο δε φέρει ηλεκτρονική σήμανση και φαίνεται απόλυτα υγιές.

Βρέθηκε προσωρινή άμεσα φιλοξενία και το ζώο είναι πλέον ασφαλές.

.

Θα γίνει σχετική καταγγελία στο Α.Τ. Χανίων, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν κάμερες στην περιοχή που θα καταδείξουν τον «κηδεμόνα». Να επισημάνουμε ότι η εγκατάλειψη κατοικίδιου ζώου, πέρα από την ηθική της διάσταση, είναι και ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης αλλά και με χρηματική ποινή

.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία που θα μας βοηθήσει στον εντοπισμό του κηδεμόνα να επικοινωνήσει πρωινές ώρες στο τηλέφωνο  6986-522.569.

.

Πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ήταν μια “κυριλέ” εγκατάλειψη. Οδηγός,περιστήθιο,φαγητό…Ξέχασε το βασικότερο,το νερό,αλλά είχε δροσούλα χθες το βράδυ και μάλλον δεν το θεώρησε απαραίτητο..Άλλωστε η θάλασσα δίπλα είναι…