Εχθές το απόγευμα,εθελόντρια του συλλόγου μας,εντόπισε στην οδό Κωνσταντινουπόλεως,κοντά το ΚΤΕΛ,μια σκυλίτσα που παραπατούσε.

Προσπαθούσε να περπατήσει αλλά είχε πρόβλημα προσανατολισμού.Επειδή φορούσε περιλαίμιο,ρώτησε τους περίοικους,μήπως κανείς αναγνωρίζει τη σκυλίτσα και της είπαν ότι δεν την έχουν ξαναδεί,εμφανίστηκε στη γειτονιά εχθές το πρωί και περιφερόταν στο δρόμο με δυσκολία.

Τη μετέφερε στο κτηνιατρείο του κου Χατζηδάκη,όπου διαπιστώθηκε από τους κτηνιάτρους,ότι πρόκειται για μια υπέργηρη,τυφλή σκυλίτσα γεμάτη όγκους που έδειχνε να πονάει τρομερά.Ζύγιζε μόλις 4 κιλά ενώ το φυσιολογικό της βάρος θα έπρεπε να ήταν 12-15 κιλά και είχε ακράτεια.

Της χορηγήθηκε ορός,αλλά ήταν πολύ αργά για την άτυχη σκυλίτσα αφού λίγη ώρα μετά κατέληξε στο κτηνιατρείο.

Τουλάχιστον δεν πέθανε μόνη της στο δρόμο και τις τελευταίες στιγμές,αισθάνθηκε ένα χάδι.

Η εικόνα της σκυλίτσας μας συγκλόνισε και για μια ακόμα φορά μας δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο της κοινωνίας μας….Η άτυχη σκυλίτσα δε δέχτηκε καμμία φροντίδα από τους “κηδεμόνες” της όταν εκδηλώθηκε ο καρκίνος και εγκαταλείφτηκε στη μοίρα της όταν η εικόνα της έγινε “αποκρουστική”.

Ελπίζουμε οι “κηδεμόνες της”  να μην την έχουν ήδη αντικαταστήσει με κάποιο χαριτωμένο κουτάβι,που όταν μεγαλώσει και χρειαστεί περίθαλψη, θα έχει την ίδια τύχη.