Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς συμπολίτης μας μας ενημέρωσε ότι σε απόμερο σημείο υπήρχαν έξι σκύλοι που διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Συγκεκριμένα,υπήρχαν δύο αλυσοδεμένοι ενήλικοι σκύλοι,ο ένας σε ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα,ενώ ο άλλος αλυσοδεμένος σε ένα δέντρο,και τέσσερα κουτάβια χωρίς καμία προστασία,βουτηγμένα στις λάσπες,ενώ πεταμένη στο χώμα υπήρχε ακατάλληλη τροφή.

Επειδή ο χώρος ήταν περιφραγμένος, ενημερώσαμε την αστυνομία,η οποία κινητοποιήθηκε αλλά δεν μπορούσε να εντοπίσει τον κηδεμόνα και ενημερώθηκε ο εισαγγελέας.

Τελικά εντοπίστηκε εκτός Χανίων και μετέβη στο αστυνομικό τμήμα,όπου παραδέχτηκε ότι τα ζώα είναι δικά του,τα κουτάβια ήταν αποτέλεσμα γέννας του αστείρωτου ζώου του και ότι επειδή το χειμώνα λείπει εκτός Χανίων,τη φροντίδα τους είχε αναλάβει συγγενικό του πρόσωπο,στον οποίο ανήκε και ο ποιμενικός σκύλος που ήταν αλυσοδεμένος χωρίς κατάλυμα.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν άμεσα σε εσωτερικό χώρο ιδιοκτησίας του,έχει κανονιστεί η στείρωση των ενήλικων,έχουν μεταφερθεί στον κτηνίατρο για εμβολιασμό,ηλεκτρονική σήμανση,ενώ του επιβλήθηκαν τα νόμιμα διοικητικά πρόστιμα.

Μην αδιαφορείτε στις κακοποιήσεις ζώων!

Ενημερώστε την αστυνομία!