Προχθές ενημερωθήκαμε ότι στην περιοχή της  Νέας Χώρας,ένας ανεύθυνος “κηδεμόνας” κακοποιούσε το σκύλο του, τον οποίο είχε δεμένο από το πόδι με ένα σκοινί σε έναν φωταγωγό χωρίς φαγητό και νερό,με μόνη προστασία μια ξεχαρβαλωμένη καρέκλα.

το σημάδι από το σκοινί που ήταν δεμένο είναι εμφανές

Το άτυχο ζώο έκλαιγε σε συνέχεια με αποτέλεσμα να δραστηριοποιηθούν οι γείτονες και -με την παραίνεσή μας-να το καταγγείλουν επώνυμα στην αστυνομία.

Την επόμενη μέρα το πρωί μας ενημέρωσαν ότι ο “κηδεμόνας” πατούσε στο κεφάλι με το πόδι του το κουταβάκι, προκειμένου να σταματήσει να κλαίει-γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τρεις μάρτυρες.

Μέλος μας πήγε στο σπίτι παρουσία περιπολικού,αλλά αυτό δεν πτόησε τον “κηδεμόνα” που άρχισε να απειλεί το μέλος μας παρουσία των αστυνομικών.

Η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν άψογη και τον έπεισαν να μας παραχωρήσει το άμοιρο ζώο χωρίς να χρειαστεί εισαγγελική παρέμβαση.

Το σκυλάκι μόλις είδε το μέλος μας κούρνιασε φοβισμένο κάτω από την καρέκλα,περιμένοντας τα χειρότερα

Πρόκειται για ένα γλυκύτατο πλάσμα περίπου 5 μηνών,το οποίο αφού ξεπέρασε την αρχική φοβία του και ηρέμησε είναι έτοιμο να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους.

Φιλοξενείται προσωρινά και αναζητούμε οικογένεια,θα γίνει μεσαίου μεγέθους 12-15 κιλά.

Το κουταβάκι αυτό σώθηκε γιατί κάποιοι δεν έκλεισαν τα μάτια και αποφάσισαν να το καταγγείλουν.,όπως οφείλουμε να κάνουμε όλοι ως υπεύθυνοι πολίτες σε οποιουδήποτε είδουν παραβατική συμπεριφορά.