Την Τρίτη 29 Ιουνίου είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το ΑΝΕΜΟΣsummerschool στη Χρυσή Ακτή μετά από πρόσκλησή τους για να μιλήσουμε στα παιδιά για τα κατοικίδια ζώα και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά «Κατοικίδια: Μέλη της οικογένειας» της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Παρόλο που η συνάντησή μας ήταν στην παραλία, όλα τα παιδιά συμμετείχαν και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από τη θάλασσα. Στα μάτια των παιδιών τα ζώα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κόσμου μας, όπως θα έπρεπε να είναι και στα μάτια των μεγάλων, και η αγάπη τους για αυτά ξεπερνάει ακόμη και τη θέληση για παιχνίδι. Βέβαια, κι εμείς αποζημιώσαμε την τόση αγάπη τους με ένα παιχνίδι στο τέλος όπου τα παιδιά διασκεδάζοντας μαθαίνουν συγχρόνως το πόσο σημαντικό είναι να σεβόμαστε το περιβάλλον γύρω μας…. το Dog Poop Challenge,ένα διαδραστικό διδακτικό παιχνίδι του Γιώργου Αθανασάκη από το κουκλοθέατρο «Τεχνόπολις».

Ευχαριστούμε τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΝΕΜΟΣ Χανίων και την υπεύθυνη τους προγράμματος ΤρίαθλονSummerSchool για την πρωτοβουλία και την πρόσκληση.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τη μεθεπόμενη εβδομάδα για να μιλήσουμε και να παίξουμε με τα παιδιά της 2ης περιόδου.

Σύλλογος «η Προστασία των ζώων»