Συνεδρίασε χθες μετά  η 5μελής επιτροπή για τα αδέσποτα του Δήμου Απoκορώνου παρουσία του Δημάρχου κ. Χ. Κουκιανάκη και της Αντιδημάρχου κας Ρ. Τερεζάκη.
Η παρουσία του Δημάρχου καταδεικνύει το ενδιαφέρον του Δήμου για ένα τόσο σημαντικό θέμα σε αντίθεση με άλλους Δήμους , όπου η αδιαφορία πρυτανεύει.
Ο κ. Δήμαρχος έκανε ένα απολογισμό του μέχρι τώρα έργου του για τα αδέσποτα , το οποίο είναι σημαντικό.
Μέχρι τώρα έχουν στειρωθεί δωρεάν πάνω περί τα 100 αδέσποτα ενώ ταΐστρες έχουν τοποθετηθεί ήδη σε 3 σημεία της περιοχής και αναμένονται να τοποθετηθούν και οι άλλες , οι οποίες είναι έτοιμες για χρήση.
Οι ταΐστρες ανανεώνονται συνεχώς με τροφή με έξοδα φυσικά του Δήμου.
Έχουν εμβολιαστεί και έχει τοποθετηθεί ηλεκτρονική σήμανση σε πάνω από 150 αδέσποτα σε πολλά δε από αυτά έγιναν και εξετάσεις αίματος ενώ έχουν χειρουργηθεί τραυματισμένα ζώα της περιοχής.
Στα θέματα της λειτουργίας του προγράμματος  αναφέρθηκαν όλα τα μέλη της 5μελούς , ο κτηνίατρος κ. Γ. Μουσουράκης, η εκπαιδεύτρια θετικής εκπαίδευσης  κα Μαρία Παιτάκη και τα μέλη των Φιλοζωικών  Αναστασία Μπομπολάκη και Στέλλα Κοτσιφάκη.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης προγραμματίστηκαν και οι επόμενες δράσεις του Δήμου με έμφαση, όπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος τόνισε , στην ενημέρωση των δημοτών  και στην παιδεία  μέσω του επιτυχημένου προγράμματος της Ομοσπονδίας μας ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ  και φυλλαδίων και κατά δεύτερο λόγο στην εφαρμογή της νομοθεσίας απέναντι στους ιδιοκτήτες  κατοικιδίων.
Για μετά τις 15 Αυγούστου προγραμματίστηκε νέα συνεδρίαση της 5μελούς με την παρουσία των 3 Διοικητών των Αστυνομικών Τμημάτων του Αποκόρωνα, ενώ θα ενταθούν οι προσπάθειες του Δήμου για τον καθορισμό pet παραλιών, θέμα που συζητήθηκε διεξοδικά ενώ η βούληση του Δημάρχου είναι θετικά  εκφρασμένη , δόθηκαν δε εντολές για την επίσπευση της  υλοποίησης της εντολής του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Κινδυνεύουμε να  γίνουμε μονότονοι αλλά ελπίζουμε οτι το παράδειγμα του Δήμου Αποκόρωνα θα ακολουθήσουν επιτέλους και οι άλλοι Δήμοι του νομού μας.
Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.