Την προηγούμενη εβδομάδα επικοινώνησε μαζί μας,η κα Μελίνα Σαλτσίδου που διδάσκει στην Ε’ τάξη του 3ου δημοτικού σχολείου της Κοραή.

Ζήτησε τη βοήθειά μας και τη συμβουλή μας,γιατί τα παιδιά ήθελαν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν τα αδέσποτα και να το παρουσιάσουν στο  χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου.

Επισκεφτήκαμε το σχολείο και τα παιδιά μας είπαν ότι σκέφτηκαν να στολίσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με χειροποίητες μπάλες,στην οποία το καθένα θα έγραφε τη δική του ευχή..

Μας ζήτησαν ένα κουμπαρά ώστε όποιος κρεμούσε  το στολίδι του στο δέντρο θα άφηνε ένα ευρώ στον κουμπαρά για τα αδέσποτα,ώστε να βοηθήσουν το σύλλογό μας για να αγοράσει τροφές για τα πεινασμένα ζωάκια.

Η ιδέα της τάξης-που αγκαλιάστηκε από τη διεύθυνση του σχολείου και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων-μας συγκίνησε και είχε σαν αποτέλεσμα να στολιστεί ένα από τα ωραιότερα δεντράκια που έχουμε δει.

Τα παιδιά ονόμασαν τη δράση τους “Γράψε μια ευχή, στόλισε το δέντρο, βοήθησε τα αδεσποτάκια”.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς των δύο τμημάτων της Ε’τάξης,κα Σαλτσίδου Μελίνα και κο Μηνά Φρατζεσκάκη που ενθάρρυναν την ιδέα των παιδιών και είμαστε περήφανοι για τα παιδιά που μεγαλώνουν με τέτοιες ευαισθησίες.