Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος βλάπτει σοβαρά  την δημόσια υγεία .

Αποκαλύπτουμε τον  ρόλο της ηγεσίας του  εις βάρος της Χανιώτικης κοινωνίας και των ζώων .

Οι τεράστιες ευθύνες των παραγόντων  και ορισμένων κτηνιάτρων του Δήμου Χανίων στην ματαίωση των στειρώσεων  αδέσποτων.

Δυστυχώς η ηγεσία του Π.Κ.Σ  και ένα μέρος των κτηνιάτρων για πολλοστή φορά στην χώρα μας αποδεικνύουν , αυτό που όλοι πλέον γνωρίζουν , ότι ο καβγάς γύρω από τις  δωρεάν στειρώσεις που πραγματοποιούν άλλοι ευρωπαίοι εθελοντές συνάδελφοί τους σε αδέσποτα ζώα , γίνεται για το πάπλωμα , για τα στενά τους δηλαδή συντεχνιακά οικονομικά συμφέροντα ενώ το ενδιαφέρον τους  για τα ζώα  σταματά , όταν θίγονται ή νομίζουν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους  .

Θλιβερή διαπίστωση για ένα κλάδο εργαζομένων που δραστηριοποιείται  σε μια χώρα   καθημαγμένη  οικονομικά  και  που ο αριθμός των αδέσποτων ζώων αγγίζει τα 3.000.000 .

Θα περίμενε κανείς  να επιδείξουν μια πολιτική που να μην στρέφεται ενάντια στην  ελληνική κοινωνία με τα εκατοντάδες  χιλιάδες αστείρωτα ζώα   να περιφέρονται αναμεσά μας  και από κοινού με άλλους συναδέλφους τους εθελοντές να έμπαιναν στην μάχη για την προστασία των ζώων και των ανθρώπων .

Η εμμονή τους αυτή σε όλη την ελληνική επικράτεια να προσπαθούν να ματαιώσουν απόλυτα νόμιμες στειρώσεις από ευρωπαίους εθελοντές  με τεχνητά «τερτίπια»  δημιουργεί μια καθολική αρνητική εικόνα στο κόσμο αλλά και στις διάφορες αρχές του τόπου για το σύνολο των ελλήνων κτηνιάτρων, ενώ είναι γνωστό ότι εξαιρετικά μεγάλος αριθμός αυτών δεν συμφωνεί με τις πρακτικές της ηγεσίας του .

Η τακτική που ακολουθεί η ηγεσία του  Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου ( Π.Κ.Σ.)

Η τακτική τους είναι ο εκφοβισμός  και ο ηθικός εκβιασμός των Δήμων μέσω των παράλογων δελτίων τύπου τους και μέσω των  καταγγελιών που κάνουν στις κατά τόπους Εισαγγελίες, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω ,  στο συνολό τους τίθενται στο αρχείο ως νόμω αβάσιμες αλλά η συκοφαντία, η κινδυνολογία και η επίκληση της δημόσιας υγείας μερικές φορές επηρεάζουν , μολονότι είναι στους πάντες γνωστό , ότι με την στείρωση προστατεύεται  και δεν βλάπτεται η δημόσια υγεία.

Στόχος τους να σταματήσουν τις στειρώσεις αδέσποτων ζώων , που πραγματοποιούνται δωρεάν από ξένους συναδέλφους τους , μια πράξη λυτρωτική για την ελληνική κοινωνία και βεβαίως και για τα ζώα .

Δε διστάζουν δε, να σύρουν στα δικαστήρια φιλοζωικούς συλλόγους , συναδέλφους τους και Δήμους στο βωμό και μόνο της προάσπισης των συντεχνιακών τους συμφερόντων .

Από το 2012 , που στον νόμο καθιερώθηκε ο ευεργετικός για την χώρα μας θεσμός της δωρεάν στείρωσης απο ευρωπαίους κτηνιάτρους  κάνουν τα πάντα για να τον ακυρώσουν.

Πολέμησαν σθεναρά κατά την διάρκεια της ψήφισης του νόμου για να απαλειφθεί η διάταξη αυτή αλλά δεν τα κατάφεραν .

Στη συνέχεια προσπάθησαν να τον ακυρώσουν στην πράξη μέσω του ΓΕΩΤΕΕ  , που είναι η αρχή η οποία ελέγχει την νομιμότητα των διπλωμάτων κλπ των εθελοντών  αλλοδαπών ευρωπαίων κτηνιάτρων και εκδίδει στη συνέχεια την απαραίτητη άδεια για την άσκηση των εθελοντικών στειρώσεων .

Για πολλά χρόνια το ΓΕΩΤΕΕ , στο οποίο αντιπρόεδρος ήταν η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου , καταστρατηγώντας κάθε νομιμότητα για την οποία κόπτονται ,μόνο όταν θεωρούν ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντά τους και με αστεία επιχειρήματα , όπως ότι οι ξένοι κτηνίατροι για να χειρουργούν θα έπρεπε να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, δεν εξέδιδε την σχετική άδεια .

Μέχρι που το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με τις γνωμοδοτήσεις του έβαλε τέλος σε αυτή την ανομία.

Στην συνέχεια και επειδή  είχαν χάσει όλα τους τα νομικά επιχειρήματα  ξεκίνησαν τη μάχη της συκοφάντησης κατά του θεσμού , των ψευδών , του εκφοβισμού και της κινδυνολογίας .

Όμως και αυτή η προσπάθειά τους πέφτει στο κενό γιατί οι περισσότερες δημοτικές αρχές κατάλαβαν τι συμβαίνει κι προέταξαν το συμφέρον της κοινωνίας και των δημοτών τους .

Οι φιλοζωικοί φορείς μας  συνεργάζονται με  όλους τους εθελοντές  κτηνιάτρους και δε μας ενδιαφέρει αν ο νόμιμος εθελοντής είναι Έλληνας , Άγγλος , Γάλλος ή Γερμανός …

Με τον αγώνα τους για να συνεχιστούν οι στειρώσεις υπερασπίζονται τα ίδια τα ζώα , που η στείρωσή τους είναι ευεργετική γι αυτά αλλά και την κοινωνία , αφού οι συνέπειες της αδεσποτείας  μειώνονται αισθητά  .

Γι αυτό και αρνούμαστε να καταλάβουμε και καταδικάζουμε αυτή την εμμονική τακτική να προσπαθούν να ματαιώσουν στις στειρώσεις , όταν αυτές γίνονται από ξένους , καταδικάζουμε επίσης τα μη ηθικά μέσα που χρησιμοποιούν, σπιλώνοντας συναδέλφους τους που το μόνο τους έγκλημα είναι  ότι θέλουν να βοηθήσουν τα ζώα .

.Όσον αφορά στα έωλα  και αήθη  επιχειρήματα περί μη επιστημονικής επάρκειας την αρμοδιότητα να την κρίνει την έχει το ΓΕΩΤΕΕ και απο την στιγμή που εκδίδει την άδεια η κάθε αμφισβήτηση οποιαδήποτε κτηνιάτρου , απλά  τον γελοιοποιεί .

  Οι φιλοζωικοί φορείς θέλουμε ΟΛΟΥΣ τους εθελοντές κτηνιάτρους που έχουν άδεια , χωρίς αποκλεισμούς, για  να συμβάλλουν στην μείωση του γιγαντιαίου πια αριθμού των αδέσποτων ζώων.

Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές του Π.Κ.Σ.

Δε θα γίνουμε δικηγόροι ούτε των Ελλήνων ούτε των άλλων Ευρωπαίων κτηνιάτρων .

Σταθερά είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο του τι εξυπηρετεί τα ζώα και την κοινωνία .

Θεωρούμε όμως απαραίτητο, να αποδομήσουμε μερικά από τα επιχειρήματα του Π.Κ.Σ. γιατί έτσι βοηθάμε τα ζώα και τον άνθρωπο παράλληλα .

Ισχυρίζονται ότι :

  1. Στειρώνονται  και ιδιόκτητα ζώα κατά την διάρκεια των στειρώσεων αδέσποτων .

Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει οφείλουμε να πάρουμε μέτρα να το σταματήσουμε και όχι να σταματήσουμε τις στειρώσεις των αδέσποτων κατά το «πονάει κεφάλι , κόβει κεφάλι» .

Για  κάθε ζώο που προσκομίζει κάποιος για στείρωση υπογράφει υπεύθυνη δήλωση με επαρκή στοιχεία , ότι πρόκειται για αδέσποτο  και ό,τι το ζώο μπαίνει στην διαδικασία της υιοθεσίας, παράμετροι που ελαχιστοποιούν αυτή την εκδοχή . .

Αλλά κάτι που ισχυρίζεται κάποιος,  έχει την υποχρέωση να το αποδείξει, αλλιώς αποτελεί κοινή συκοφαντία και υποκρύπτονται άλλοι λόγοι .

Γιατί δεν έχουν καταγγείλει στα δικαστήρια μια έστω τέτοια  περίπτωση ;

 2. Η επίκληση της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Συμβαίνει το εντελώς αντίθετο . Μέσω των στειρώσεων των ζώων προστατεύεται η δημόσια υγεία  αφού μειώνονται οι  αρνητικές συνέπειες της αδεσποτείας τους , επιθέσεις , αγέλες κλπ .

 3. Η επίκληση και κινδυνολογία  της ζωο-ανθρωπονόσου λεισμάνια , μολονότι γνωρίζουν ,ότι η σκνίπα που μεταδίδει το νόσημα στον άνθρωπο δεν ευδοκιμεί στην Ελλάδα γι αυτό και τα  ανθρώπινα περιστατικά είναι εξαιρετικά λίγα  , αποσκοπούν στο να φοβίσουν τις αρχές και τον κόσμο .

Ο νόμος ορίζει , ότι πριν την στείρωση ενός αδέσποτου ζώου θα πρέπει να γίνονται ορισμένες ορολογικές εξετάσεις .

Είναι μεγάλη υποκρισία εκ μέρους ορισμένων κτηνιάτρων και ιδίως της ηγεσίας του Π.Κ.Σ.  να κατηγορούν το Δήμο , που δεν τις κάνει λόγω της οικονομικής δυσπραγίας , ενώ ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες εθελοντές  τις κάνουν αλλά και ούτε οι ιδιώτες κτηνίατροι στην συντριπτική τους πλειοψηφία

Δυο μέτρα και δύο σταθμά;

Για του λόγου το αληθές , ας διαβάσουμε τι λέει στην ιστοσελίδα της η Ένωση Ελλήνων Κτηνιάτρων ,η ΕΔΚΕ (www.edke.gr),σχετικά με το θέμα αυτό,χωρίς κάποιος Έλληνας κτηνίατρος επικαλούμενος την δημόσια υγεία να τους εγκαλεί γι αυτό, όπως κάνουν με τους αλλοδαπούς:

Η δημόσια υγεία τότε δεν τους ενοχλεί .

Αφού εξηγείται στην ιστοσελίδα τους , ότι η  διενέργεια εξετάσεων στο υπό στείρωση ζώων είναι απαραίτητη  , γράφει στη συνέχεια « αδυναμία προεγχειρητικού ελέγχου υπάρχει πολύ συχνά σε αδέσποτα ζώα, τόσο λόγω της απουσίας οργανωμένων κτηνιατρικών κέντρων σε όλη την επικράτεια όσο και λόγω του αυξημένου κόστους που θα απαιτούσε μια τέτοια διαδικασία».

Τι σημαίνει αυτό ;

Ότι οι Έλληνες εθελοντές κτηνίατροι της  ΕΔΚΕ , δεν κάνουν, ούτε απαιτούν να γίνουν οι εκ του νόμου οριζόμενες εξετάσεις .

Μήπως ο νόμος εξαιρεί του Έλληνες ;;;

Όχι φυσικά .

Τότε γιατί όλη αυτή η επιχειρηματολογία για την δημόσια υγεία να αφορά μόνο στους αλλοδαπούς εθελοντές κτηνιάτρους;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 4. Το αφήγημα του καλού Έλληνα κτηνίατρου και του κακού ξένου, που σφάζει τα αδέσποτα τα οποία στην συνέχεια τα σώζει ο καλός του παραμυθιού .

Προτιμάμε να μην αναφερθούμε εκτενώς στο θέμα αυτό γιατί πραγματικά δεν συμφέρει αρκετούς Έλληνες κτηνιάτρους .

Ατυχή περιστατικά επιπλοκών υπάρχουν σε κάθε κτηνίατρο ή γιατρό ακόμη και για τους κορυφαίους .

Όμως η δική μας εμπειρία , που απορρέει από την πραγματικότητα και όχι από την φαντασία μας είναι ότι, οι στειρώσεις των ευρωπαίων εθελοντών έχουν εξαιρετικά λίγες επιπλοκές γιατί λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και γιατί σαν επιστήμονες είναι απολύτως επαρκείς , όπως και οι Έλληνες εξάλλου .

Πέραν δε όλων των άλλων αρνητικών για την κοινωνία και τα ζώα προσπάθεια του ΠΚΣ να ματαιώνει τις δωρεάν στειρώσεις , ανοικτά προωθεί την έννοια του ρατσισμού με κριτήρια εθνικότητας κλπ , του καλού έλληνα και του κακού ξένου  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική κοινωνία.

Η οικονομική επιβάρυνση των Δήμων και οι δυνατότητες του συλλόγου Ελλήνων εθελοντών κτηνιάτρων

Αφού τονίσουμε και πάλι ότι η συμβολή κάθε εθελοντή είναι απαραίτητη και δε θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός σε έλληνες και ξένους μιας και τα αδέσποτα είναι εκατομμύρια στην χώρα μας , ας δούμε και πάλι τι γράφει στο στο site  της η ΕΔΚΕ,  ο σύλλογος των Ελλήνων εθελοντών κτηνιάτρων , και να επισημάνουμε  ότι πριν την καθιέρωση των δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων από ευρωπαίους εθελοντές η ΕΔΚΕ δεν υπήρχε .

Δεν είχε ανακαλυφθεί ο εθελοντισμός από τον ΠΚΣ πριν το 2012; .

«Επισημαίνεται ότι η ΕΔΚΕ δεν αναλαμβάνει δράσεις σε περιοχές που υπάρχουν ήδη οργανωμένα και εν λειτουργία προγράμματα δήμων, την ευθύνη των εν λόγω προγραμμάτων την έχουν οι κτηνίατροι της περιοχής. (παρατήρηση δική μας ,ο Δήμος Χανίων έχει πρόγραμμμα με τοπικούς κτηνιάτρους, άρα η ΕΔΚΕ δεν μπορεί να έλθει )

Έξοδα Αποστολών & Κατάλληλος Χώρος

Τα έξοδα των αποστολών (μετακίνηση, διαμονή, εστίαση, έξοδα ιατρικών πράξεων) αναλαμβάνονται από τους φορείς που απευθύνουν την πρόσκληση στην ΕΔΚΕ και από χορηγούς της αποστολής (παρατήρηση δική μας , το κόστος για κάθε ένα ζωο που στειρώνεται ανέρχεται στα 2-30 ευρώ ).

Συγκεκριμένα, η ανάληψη μιας δράσης δε γίνεται δεκτή παρά μόνο εάν έχουν πραγματοποιηθεί εκ των προτέρων:

Η οικονομική διεκπεραίωση της αποστολής από τον φορέα που έχει απευθύνει την πρόσκληση..

Περιθαλπόμενα Ζώα
Τέλος, ζώα τα οποία “στειρώνονται” σημαίνονται με κόψιμο του άκρου του ενός αυτιού, ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα ως “στειρωμένα” «

 Δηλαδή  δέχονται να στειρώνουν  χωρίς το ζώο να έχει σημανθεί  με ηλεκτρονική ταυτότητα, ως ο νόμος ορίζει αλλά με την αντιεπιστημονική μέθοδο της κοπής των αυτιών του  .

Τα συμπεράσματα δικά σας για την τήρηση της νομιμότητας και την ευζωία των ζώων  .

Αυτά είναι για τους άλλους , τους κακούς ξένους. .

Τι άλλο σημαίνουν οι παραπάνω απαιτήσεις  της ΕΔΚΕ; 

Α.Υψηλό κόστος για τον Δήμο και πρόσχημα λόγω οικονομικής δυσπραγίας για να μην τους καλέσει ποτέ. .

Β.Το ευεργέτημα της  εντελώς δωρεάν στείρωσης σε μια χώρα καθημαγμένη οικονομικά , καταργείται .

Γ. Οι εθελοντές μας Έλληνες κτηνίατροι έχουν περιορισμενο χρόνο λόγω του ότι εργάζονται τις καθημερινές στα κτηνιατρεία τους και καλύπτουν όλη την Ελλάδα .

Ο αριθμός των ζώων που αναγκαστικά μπορούν να στειρώσουν  για κάθε περιοχή είναι εξαιρετικά μικρός ,τα υπαρκτά δε αυτά κωλύματα για τους Έλληνες, δεν ισχύουν για τους αλλοδαπούς εθελοντές .

Καλύπτουν ορισμένη περιοχή και μπορούν να έρχονται κάθε μήνα και για 3-4 ημέρες .

Έτσι μπορούν να στειρώνονται πολλά ζώα το χρόνο , χωρίς επιβάρυνση για τον Δήμο.

Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι, από το 2016  μέχρι και πρόσφατα στο Δήμο Χανίων στειρώθηκαν 1000 ζώα , απολύτως νόμιμα , με εξαιρετικές συνθήκες σε σχέση με την ευζωία  τους και την επιστημονική διασφάλιση της υγείας τους .

Το ιδιο και στους Δήμους Αποκόρωνα και Πλατανιά.

Για να μπορέσει να καλύψει αυτόν τον αριθμό η ΕΔΚΕ αντικειμενικά θα χρειαστεί πολλά χρόνια και όχι ένα.

Αντιλαμβάνεται ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης το λόγο για τον οποίο οι φιλοζωικοί φορείς επιμένουν στον κτηνιατρικό εθελοντισμό χωρίς αποκλεισμούς .

Το δε τελευταίο εφεύρημα του ΠΚΣ κατά των μαζικών στειρώσεων  δυο πράγματα μπορεί να σημαίνει γιατί η λέξη μαζικός δεν σημαίνει αφ’ εαυτής  κάτι κακό , όπως αφήνουν να εννοηθεί .

Ή ότι  οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες ή ότι η  δυνατότητα των ξένων να στειρώνουν πολλά ζώα  σημαίνει για ορισμένους κτηνιάτρους οικονομική απώλεια, αφού χάνουν τον καλύτερο πελάτη τους, τα  φιλοζωικά σωματεία ,που στενάζουν φυσικά για να βρουν χρήματα , αλλά κάνουν ο, τι μπορούν για να στειρώσουν ή θεραπεύσουν ένα αδέσποτο ζώο .

Αν δε , με ευθύνη του Δήμου , κάτω από τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό του ΠΚΣ  σταματήσουν  οι δωρεάν στειρώσεις  τότε  τα αδέσποτα -που ήδη είναι πάρα πολλά- θα αυξηθούν με ρυθμούς ανεξέλεγκτους .

Γι αυτό επιμένουμε ότι, είναι όλοι τους  , έλληνες και ξένοι  κτηνίατροι , απίστευτα χρήσιμοι σε μια χώρα με περίπου 3.000.000  αδέσποτα σκυλιά και γατιά.

Προτείνουμε δε οι δυο πλευρές να βρεθούν,να συζητήσουν,να ανταλλάξουν προβληματισμούς, να συνεργαστούν για το κοινό καλό  κοινωνίας και ζώων .

Το να εκτοξεύονται κατηγορίες εναντίον κάποιων που ούτε καν τους γνωρίζουν είναι το λιγότερο ανέντιμο .

Οι αλλοδαποί κτηνίατροι έχουν αποδεχτεί την πρόταση μας .

Οι Έλληνες συνάδελφοί τους ;

Ευχόμαστε πραγματικά  να την αποδεχτούν για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος , που κανένα δεν ευνοεί .

 Ο  ρόλος του υπεύθυνου του Δήμου Χανίων για τα αδέσποτα , η  δημοτική κτηνίατρος και η  ιδιώτης κτηνίατρος  που συμμετέχει στην 5μελή επιτροπή του Δήμου για τα αδέσποτα  στην ματαίωση  στείρωσης 180 ζώων .

Έχουμε κι άλλες φορές αναφερθεί στις απαράδεκτες πράξεις ή παραλείψεις ,τις αναχρονιστικές αντιλήψεις για τα ζώα και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του Προέδρου της 5μελούς επιτροπής για τα αδέσποτα του Δήμου Χανίων  και Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης

Το τελευταίο διάστημα όμως υπερέβη τα εσκαμμένα και οι δράσεις του στρέφονται απευθείας κατά του Δήμου , της κοινωνίας και των ζώων διότι :

1.Με κυνικό πλέον τρόπο έδειξε την σχέση που έχει με τα ζώα , τα οποία καλείται να διαχειριστεί με σεβασμό  , όταν στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής πρότεινε την ευθανασία  5 υγιών ζώων γιατί δεν μπορούσε να βρει ποιο από αυτά είναι επιθετικό!!!

Έτσι απλά.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ρωτηθείς για την θέση του είπε ,  «ό, τι πει η υπηρεσία»

2.Προτείνει την ασιτία των αδέσποτων γιατί βρωμίζουν το τόπο , μολονότι πρόκειται για ξηρή τροφή που δεν αφήνει κανένα υπόλειμμα  , χωρίς να συναισθάνεται τι σημαίνει αυτό  για τα ζώα –θάνατος δια της ασιτίας- και για τον κόσμο.

Υπάρχουν στην αποθήκη του Δήμου 20 ταΐστρες που χάρισε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στο Δήμο για την τοποθέτηση τροφής για τα αδέσποτα και αρνείται να τις χρησιμοποιήσει .

Συνέβαλε τα μέγιστα  πιθανόν , εσκεμμένα ή όχι δεν θα το κρίνουμε εμείς , στην ματαίωση των τελευταίων στειρώσεων , αφού ένα μήνα ολόκληρο  πριν του είχε σταλεί επιστολή για τις στειρώσεις  του Οκτωβρίου και παρά τις συνεχείς υπενθυμίσεις μας δεν έκανε την σχετική εισήγηση , ώστε το θέμα να μπει στο δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα  κατά την έναρξη των στειρώσεων να μην υπάρχει η τυπική έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

3.Δηλώνει ότι, και οι επόμενες στειρώσεις του Νοέμβρη για τις οποίες  το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να γίνουν , ότι δεν θα γίνουν ούτε αυτές .

Γνωρίζει κάτι;

4.Στηρίζει με κάθε τρόπο τις κινήσεις της νέας δημοτικής κτηνιάτρου και της ιδιώτη  κτηνιάτρου της 5μελούς επιτροπής μολονότι αυτές στρέφονται κατά του Δήμου

5..Γνώριζε ότι η κτηνίατρος της 5μελούς, χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όπως απαιτούσε για τους ξένους κτηνιάτρους και ματαίωσε τις στειρώσεις 180 περίπου ζώων ,  πραγματοποιούσε στειρώσεις στο δημοτικό κτηνιατρείο και δεν παρενέβη .

6.Ας ερευνήσουν οι αρμόδιοι με ποιο τρόπο έγινε η πρόσληψη της δημοτικής κτηνιάτρου , η οποία διατηρεί συγγενική σχέση με την κτηνίατρο της 5μελούς , την οποία επέβαλε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Πρόεδρος της 5μελούς επιτροπής παρά τις προτάσεις των φιλοζωικών συλλόγων , τις οποίες καν δεν συζήτησε .

Τέλος αναρωτιόμαστε αν αυτός ο υπάλληλος μπορεί να εκφράσει την συντεταγμένη άποψη της Πολιτείας αλλά και του Δήμου για τα ζώα.

Ο ρόλος της δημοτικής κτηνιάτρου

Η νέα δημοτική κτηνίατρος υπέγραψε σύμβαση με το Δήμο πριν ένα μήνα περίπου .

  1. Με το καλημέρα σας κατήγγειλε τον Δήμο από τον οποίο και πληρώνεται και εμμέσως από τους Δημότες ,  στις αρμόδιες αρχές , ότι ο Δήμος παρανομεί, εξυπηρετώντας τις δικές της απόψεις για το θέμα των εθελοντικών στειρώσεων  και ζήτησε την ματαίωση των στειρώσεων .
  2. Δήλωσε ότι,  κατά την διάρκεια των στειρώσεων , εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν, δεν θα πηγαίνει στο δημοτικό κτηνιατρείο , ώστε να μην μπορούν αυτές να πραγματοποιηθούν, αφού η παρουσία της είναι εκ του νόμου απαραίτητη.
  3. Αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά του κτηνιατρείου  στο μέλος μας που κατ’ εντολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου  πήγε να τα πάρει και υποχρεώθηκε στο τέλος να τα παραδώσει.
  4. Αρνήθηκε να δώσει τα τσιπ για την σήμανση των ζώων τα οποία βρίσκονταν στο δημοτικό κτηνιατρείο.
  5. Έκπληκτοι ακούσαμε  με θράσος να λέει -και το διαβάσαμε και στο απαράδεκτο Δελτίο Τύπου του Π.Κ.Σ , ότι δεν εγκρίνει !!! τις στειρώσεις- έγινε και ελεγκτικό όργανο από μόνη της- .γιατί δεν γνωρίζει την δουλειά και την τεχνική των ευρωπαίων  εθελοντών , στους οποίους η ελληνική πολιτεία και τα όργανά της έχουν δώσει άδεια .
  6. Καλούμε τους αρμόδιους να πάρουν θέση σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση και την προκλητικά αντιδεοντολογική  στάση της δημοτικής κτηνιάτρου .

Ο ρόλος της ιδιώτη κτηνιάτρου που συμμετέχει στην 5μελή επιτροπή του Δήμου για τα αδέσποτα

1.Υποκίνησε όλο αυτό το ζήτημα και στράφηκε ευθέως κατά του Δήμου και της Χανιώτικης κοινωνίας.Παρόμοια προβλήματα ειχε δημιουργήσει και κατά το διάστημα που ήταν δημοτική κτηνίατρος..

2.Χωρίς άδεια του δημοτικού συμβουλίου διαφήμιζε δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι πραγματοποιεί εθελοντικές στειρώσεις στο δημοτικό κτηνιατρείο ,υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο εμμέσως πλην σαφώς  το ιδιωτικό κτηνιατρείο ,το οποίο διατηρεί στα Χανιά.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η αλλαγή στάσης του Δημάρχου  που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ,  θα οδηγήσει σε ένα έργο  πλούσιο , με ευαισθησίες για τα ζώα και με συνέπεια απέναντι στην χανιώτικη κοινωνία , σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία , τα οποία κατά το τελευταίο διάστημα έχουν εξοστρακιστεί

Είμαστε σίγουροι, ότι πολλοί τοπικοί κτηνίατροι δε συμφωνούν με τις πρακτικές αυτές των συναδέλφων τους αφού δεν υπέγραψαν την επιστολή που μερίδα των συναδέλφων τους έστειλαν στον Δήμαρχο Χανίων και τους ευχαριστούμε για λογαριασμό των ζώων .

Ο Δήμαρχος οφείλει να αφουγκραστεί το συμφέρον των δημοτών του και όχι των  4-5 κτηνιάτρων και να μην υποκύψει στον εκβιασμό του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Χανίων για την αμέριστη στήριξη στα δίκαια αιτήματά μας  , τον Αντιδήμαρχο κ. Βλαχάκη  γιατί με πολιτισμένο τρόπο και ευήκοα ώτα κατανόησε τις ενστάσεις μας  ,καθώς και το Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων , που συμπαρίσταται και έχει θέσει υπό την προστασία του τους φιλοζωικούς φορείς της πόλης και το σημαντικό έργο τους.

Τέλος να εκφράσουμε μετά βδελυγμίας τον αποτροπιασμό μας για  δημοσιεύματα σε προσωπικές σελίδες fb των πρωτοστατούντων εναντίον των δωρεάν στειρώσεων τοπικών κτηνιάτρων, κατά δημοτικού συμβούλου με λέξεις και αναφορές , που δείχνουν ότι  δεν έχουν καμία ηθική αναστολή .

Διεξάγουμε ένα έντιμο , ηθικό και με πλήρη ανιδιοτέλεια αγώνα , εις βάρος της προσωπικής ζωής και υγείας μας , δεν τασσόμαστε με κανένα αλλά υπερασπιζόμαστε εκείνο που θεωρούμε ότι είναι συμφέρον όχι μόνο για τα ζώα, αλλά και για τη χώρα μας .

Οι εκπροσωπούμενοι  σύλλογοι στην   5μελή επιτροπή του Δήμου Χανίων για τα αδέσποτα

Φ.Σ. Χανίων Η Προστασία των Ζώων

Φιλοζωικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΥΝ-ωνία