Γυρίζοντας απο την κτηνίατρο Ελευθερία Σαριδάκη , όπου άφησε την τελευταία του πνοή από δηλητηριασμένο δόλωμα ένα  αδέσποτο σκυλί , αυθόρμητα  μου βγαίνει μια ευχή .
.
Όποιος/α το έκανε  να υποστεί – και θα υποστεί- τον ίδιο πόνο με αυτό το σκυλί , που το μόνο του έγκλημα ήταν πως ζητούσε ό,τι  όλα τα πλάσματα σ’ αυτό το πλανήτη ,  την αρχέγονη αυτοσυντήρησή του με λίγο φαγητό και νερό .
Εμφανίστηκε ελαφρά τραυματισμένο  το τελευταίο μήνα στην περιοχή της πλατείας του Γαλατά , ήσυχο , δεν ενοχλούσε και δεν πείραζε κανένα .
Κάποιοι στη γειτονιά του έδιναν φαγητό και νερό και κάποιος σήμερα έβαλε τέρμα στη ζωή του .
Ύπουλα και κρυφά πλησίασε το ζώο και του έδωσε το δηλητήριο και έτσι θα ξεφύγει από την ανθρώπινη δικαιοσύνη το σίγουρο είναι  όμως , ότι θα τιμωρηθεί το ίδιο σκληρά  σε αυτή τη ζωή από τη θεία δίκη .
 .
Και τότε θα το θυμηθεί .
 .
Τα νέα παιδιά , που μου τηλεφώνησαν , μου είπαν , ότι είναι το δεύτερο σκυλί  μέσα σε δύο μέρες , που δηλητηριάζεται .
Ο Γαλατάς , αν και υπάρχουν και  πολλοί άνθρωποι   που δεν συμφωνούν  με το θανατικό αυτό , δυστυχώς έχει μείνει στη συνείδησή μας σαν το χωριό της φόλας .
 .
Δεν αρκεί , όμως να μη συμφωνεί κανείς .
Πρέπει και να εναντιωθεί στις πρακτικές αυτές που ” απανθρωποποιούν ” το είδος μας .
 .
Με την ευκαιρία  όμως θα ήθελα  να απαντήσω προσωπικά και σε έγγραφο που εστάλη  απο το Α.Τ. Χανίων, με αρ. πρωτ.1009/6/73α  και ημερομηνία 29/617 στον Δήμο Χανίων και κοινοποιείται στον σύλλογο “Η Προστασία των Ζώων”, στην Ένωση Ξενοδόχων  και στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων με αίτημα την περισυλλογή ” επιθετικών ” ζώων απο ξενοδοχείο και να πω τα εξής ..
α. τα συγκεκριμένα σκυλιά , που καταγγέλονται ως ” επιθετικά ” μετά απο  προσωπικό και συνεχή έλεγχο που έκανα , είναι απόλυτα ήρεμα και φιλικά στους ανθρώπους .
Αν τα κλωτσήσει βέβαια κάποιος θα αμυνθούν , όπως θα κάνουμε κι εμείς , αν βιαιοπραγήσει κάποιος εναντίον μας .
 .
β. να παρακαλέσω την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων να περισυλλέξει όλους αυτούς τους επιθετικούς και άκρως επικίνδυνους ανθρώπους που κυκλοφορούν αναμεσά μας δηλητηριάζοντας κάθε μέρα , κάθε ώρα , χρόνια τωρα χιλιάδες ζώα , που άλλοι επικίνδυνοι επίσης “άνθρωποι”  παράτησαν στο δρόμο .
 .
γ. Στο ξενοδοχείο Solimar  στο Γεράνι δηλητηρίασαν  6 γάτες που ζούσαν χρόνια εκεί και χθες το βράδυ ένα σκυλί που επίσης ζούσε εκεί 5 χρόνια.
Οι εργαζόμενοι  τα φρόντιζαν και οι αλλοδαποί πελάτες δεν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα .Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μας αναφέρουν , ότι ποτέ μέχρι τώρα  τόσο οι ίδιοι όσο και οι  προηγούμενες Διευθύνσεις  δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με τα συγκεκριμένα αδέσποτα .
.
Η Ένωση Ξενοδόχων  , που παντού ” βλέπει επιθετικά” τι απαντά ;
.
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη