Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου ο εθελοντικός Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων (www.sdyh.gr) διοργάνωσε την ετήσια Γιορτή Δρομέα. Στην κατάμεστη αίθουσα του “Ζυγού” στους Αγίους Αποστόλους, βραβεύτηκαν εθελοντικά  σωματεία αλλά και αθλητές που προάγουν τον εθελοντισμό και το κίνημα του λαικού μαζικού αθλητισμού.

Φέτος ο ΣΔΥΧ αποφάσισε να απονείμει έπαινο και στο σύλλογό μας για την εθελοντική προσφορά μας στα ζώα αλλά και την ενεργή συμμετοχή των μελών μας σε αθλητικές διοργανώσεις που προβάλλουν την πόλη.

Η γνωριμία μας με τους Δρομείς Υγείας Χανίων ξεκίνησε το καλοκαίρι όπου στήριξαν την ιδέα μας να πραγματοποιήσουμε ένα δρομικό γεγονός για τα δικαιώματα των ζώων.

Με τη βοήθειά τους,συμμετείχαμε στα φετινά Λειβαδούρια ως “Penny Marathon” ενώ συμμετείχαμε ως εθελοντές στον αγώνα του Κοιλιάρη,τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αποκορώνου αλλά και στον 3ο Νυχτερινό Δρόμο που έγινε στην πόλη μας τον Οκτώβριο.

Κατά τη διάρκεια της απονομής, όπου προβαλλόταν στυγμιότυπα από τη δράση του συλλόγου μας,το μέλος του Δ.Σ. κος Άρης Τζεβελέκος,αναφερόμενος στο σύλλογο ανέφερε μεταξύ άλλων:”Tι να πούμε για αυτόν το σύλλογο…Τόσα χρόνια δίνει καθημερινό αγώνα για τα ζώα,και ο αγώνας αυτός είναι εθελοντικός…

Ελπίζουμε η συνεργασία που ξεκίνησε να συνεχιστεί και στο μέλλον γιατί παραδίδουν μαθήματα αλληλεγγύης”.

Ευχαριστούμε το σύλλογο Δρομέων και τον Πρόεδρό του κο Γιώργο Αλογδιανάκη και δεσμευόμαστε ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί γιατί και ο δικός τους αγώνας είναι εθελοντικός,κάνει γνωστό το μαζικό λαικό αθλητισμό και προσφέρει σε πολλούς τομείς στην πόλη μας..

Ο εθελοντισμός -σε οποιονδήποτε τομέα- είναι πολιτισμός και οι συλλογικότητες πρέπει να είναι ενωμένες γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Στην εκδήλωση είχε προβλεφθεί από το ΣΔΥΧ να υπάρχει ακόμη και απόλυτα φυτοφαγικό μενού για τα μέλη μας,ένας ακόμη λόγος για να τους ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα.

Επόμενο μεγάλο στοίχημα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων είναι ο δεύτερος Μαραθώνιος Κρήτης στις 9 Απριλίου (www.crete-marathon.gr) όπου ο σύλλογός μας θα συμμετέχει ενεργά ως εθελοντής με το σύνολο των μελών του γιατί μια τέτοια διοργάνωση απαιτεί πολλούς εθελοντές.

Γίνε και εσύ εθελοντής…Μπορείς….