Ολοκληρώθηκε χθες το 7 o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, που για έντεκα μέρες ήταν το σημείο αναφοράς στην πόλη μας. Για έντεκα ημέρες πλημμυρίσαμε από εικόνες και συναισθήματα, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ταινίες και ντοκιμαντέρ από κάθε άκρη του κόσμου αλλά και από μικρούς μαθητές των Χανίων!

Ακούσαμε μουσικές, συμμετείχαμε σε σεμινάρια, συναντήσαμε φίλους και γνωστούς, περιηγηθήκαμε στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου όπου εκτέθηκαν κινηματογραφικές αφίσες, βιβλία, κινηματογραφικές μηχανές και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα, που παραχώρησε και επιμελήθηκε ο Λευτέρης Λαμπράκης, ο οποίος παρουσίασε και το νέο του βιβλίου «Από τα Χανιά στη Χολλυγούνδη» για την ιστορία του κινηματογράφου στην πόλη μας.

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να νοιώσουμε την αλληλεγγύη καθώς οι επισκέπτες του φεστιβάλ, το οποίο φέτος είχε αφιέρωμα σε ταινίες με θέμα «ΕΓΩ Ο ΑΛΛΟΣ, ΕΓΩ ΩΣ ΑΛΛΟΣ, ΕΓΩ ΤΟ ΑΛΛΟ», αντί εισιτηρίου, έφερναν τρόφιμα και φάρμακα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και για τα αδέσποτα ζώα που επίσης δυσκολεύονται να επιβιώσουν.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε για το ζήτημα των αδέσποτων ζώων που ταλανίζει την πόλη μας λόγω των αθρόων εγκαταλείψεων,αλλά και για τις προϋποθέσεις της υπεύθυνης κηδεμονίας.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία σε όλες τις ζώνες του φεστιβάλ να παρακολουθήσουν και τα βίντεο που με τόση αγάπη ετοίμασαν οι ηθοποιοί Γιώργος Καραμίχος, Άννα Ανδριανού και Γιώργος Γιαννόπουλος, σε κείμενα και με επιμέλεια της Αγγελικής Παναγιωτοπούλου, με περιεχόμενο υπέρ της υιοθεσίας και της στείρωσης, κατά της βίας και της εγκατάλειψης των ζώων.

Tους ευχαριστούμε από καρδιάς!!!!!

Τιμή μας που βρεθήκαμε υποστηρικτές και εθελοντές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, ευχαριστούμε θερμά τον Ματθαίο Φραντζεσκάκη και την Μαρία Μιχελογιάννη που μας έδωσαν την ευκαιρία να προωθήσουμε την φιλοζωική ιδέα μέσα από το μεγάλο αυτό γεγονός για την πόλη μας και να ζήσουμε από κοντά αυτή την γιορτή.

Και του χρόνου !

Οι εθελοντές του συλλόγου Χανίων «η προστασία των ζώων»

Δείτε τα σποτάκια που προβλήθηκαν στο φεστιβάλ: