Διαβάσαμε το δελτίο της ΕΔΚΕ και παρατηρούμε, ότι στην ουσία των ζητημάτων που έθεσαν τα φιλοζωικά σωματεία των Χανίων εκ των οποίων το ένα δεν είναι στην δύναμη της ΠΦΠΟ, δεν απαντούν, όπως το ίδιο κάνει και η τελευταία ανακοίνωση του Π.Κ.Σ., ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγμάτων.

Προς επίρρωση των ανωτέρω και σε σχέση με την αναφορά τους σε δήθεν λεχθέντα από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας στην Βουλή παραθέτουμε από τα πρακτικά της Βουλής το τι ακριβώς ελέχθη:

«Οι πολύ καλοί Έλληνες Κτηνίατροι είναι επαγγελματίες, δεν είναι εθελοντές. Αυτό δεν σημαίνει, ότι επειδή ασχολούνται με ζώα, θα πρέπει να είναι και, υποχρεωτικά, φιλόζωοι. Και ο χασάπης με ζώα ασχολείται, αλλά δεν είναι φιλόζωος.»

Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Θα συμφωνήσουμε όμως με την επιστολή των δύο σωματείων της πόλης των Χανίων, ότι ο εθελοντισμός δεν έχει ούτε όρια, ούτε σύνορα, ούτε διαχωρισμούς σε Έλληνες ή μη.

Ο ρατσισμός, μας είναι απεχθής γιατί οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Τα αδέσποτα είναι εκατοντάδες χιλιάδες και όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην απομείωσή τους.

Η Π.Φ.Π.Ο σέβεται κάθε εθελοντή που ασκεί νόμιμα τον εθελοντισμό του χωρίς να εξετάζει την χώρα προέλευσής του. Έλληνες και αλλοδαποί θα πρέπει να μπουν στη μάχη για την στείρωση των αδέσποτων ζώων χωρίς στείρες αντιπαλότητες.

Όποιος θέτει τεχνητούς διαχωρισμούς εύλογα προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τον λόγο που το κάνει.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία