Επιστολή προς την αρμόδια Επιτροπή του προγράμματος European Capitals Culture – CREATIVE EUROPE με αφορμή την υποψηφιότητα του Δήμου Βόλου για την ανακήρυξή του ως  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης,έστειλε η Ομοσπονδία μας εκφράζοντας την ένστασή της μετά από όλα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Όλοι θυμόμαστε τις προκλητικές δηλώσεις του Δημάρχου,τη μυρωδιά του θανάτου από το δημοτικό κυνοκομείο και την προσπάθεια αφανισμού των αδέσποτων.Ο πολιτισμός μιας πόλης εκφράζεται σε συγκεκριμένα θέματα ή αντικατοπτρίζει τις γενικότερες θέσεις,απόψεις και δράσεις;;;

τι λέει η επιστολή

Όντας η μεγαλύτερη Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία της Ελλάδας κι εφόσον έχει περιέλθει σε γνώση μας οτι ο Δήμος Βόλου έχει υποβάλλει στην Επιτροπή σας αίτηση υποψηφιότητας για να ανακυρηχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

Εδώ και ένα χρόνο η κοινή γνώμη της χώρας μας και η τοπική κοινωνία του Βόλου συγκλονίζεται από τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του Βόλου κατά των ζώων.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση την ελληνική νομοθεσία για την προστασία των ζώων, με τρόπο προκλητικό, και είναι απολύτως υπεύθυνη για το κολαστήριο και τόπο βασανισμού, που έχει μετατραπεί το δημοτικό κυνοκομείο αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ζώα αποστεωμένα, κουφάρια νεκρών σκύλων, αλληλοσπαραγμοί, θάνατοι σωρηδόν από ασθένειες συνιστούν τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής, εις βάρος των ζώων, με ταυτόχρονη απαξίωση των Οργανώσεων Προστασίας τους που διαμαρτύρονται σε όλη τη χώρα για την αθλιότητα του δημοτικού κυνοκομείου.

Στους ακόλουθους συνδέσμους μπορείτε να δείτε εικόνες φρίκης και ρεπορτάζ γύρω από τα όσα άθλια συμβαίνουν εις βάρος των ζώων στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου.

Σκελετωμένα από την ασιτία τα σκυλιά που έκλεισε ο Μπέος στο Δημοτικό Κυνοκομείο Βόλου

Συνελήφθη ο διαχειριστής του Δημοτικού Κυνοκομείου Βόλου

Πορεία διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των έγκλειστων σκυλιών στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Πάνε στο Βόλο μεταφέροντας τροφές και φάρμακα για τα σκυλιά του Δημοτικού Κυνοκομείου

Φιλοζωικοί Σύλλογοι Βόλου: ΟΧΙ στον εγκλεισμό των αδέσποτων

Π.Φ.Π.Ο: Γιατί επιτρέπετε την ασυδοσία του δημάρχου Βόλου εις βάρος των αδέσποτων;

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βόλο για την κακοποίηση των σκύλων εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου

Σε ιδιωτικό κυνοκομείο εκτός του Δήμου Βόλου συγκεντρώνει τα αδέσποτα ο Μπέος

Τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων σκυλιών θέλει ο δήμαρχος Βόλου

Τα αδέσποτα σκυλιά του Βόλου μαζεύει ο Μπέος αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο νόμος

Τμήμα Οικολογίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος και μπόγιας!

Διαμαρτύρονται για τις παρανομίες του Μπέου εις βάρος των αδέσποτων σκυλιών του Βόλου

πηγή: www.zoosos.gr

Επειδή οι εικόνες αυτές και η πρακτική της Δημοτικής Αρχής δεν παραπέμπουν σε πολιτισμό αλλά σε σκοταδισμό, μας είναι αδύνατον να φανταστούμε την πόλη του Βόλου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και γι’ αυτό ζητάμε τον αποκλεισμό της από μια τέτοια τιμητική διάκριση.

Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, ο Δήμαρχος Βόλου εκπίπτει του αξιώματός του, μετά από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, για ποινικές αξιόποινες πράξεις, ενώ εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις στα ελληνικά δικαστήρια, εις βάρος.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι ισχυρή ένδειξη του πολιτιστικού επιπέδου μιας πόλης· στη δε όμορφη πόλη του Βόλου καταπατώνται από τη Δημοτική Αρχή κατά τρόπο βάναυσο στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, προστασίας και επιβίωσης των ζώων.

Ας μην επιβραβεύσει η Επιτροπή σας τη στάση αυτή της Δημοτικής Αρχής του Βόλου.

Με εκτίμηση

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία) και

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων