Επιτυχία της ΠΦΠΟ ο νέος νόμος για τα κατοικίδια των στρατιωτικών
Πίσω ολοταχώς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Μετά απο επίπονες και επίμονες προσπάθειες της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας μία παράνομη κατάσταση που επέβαλλε το Γ.Ε.Σ κατά παράβαση της νομοθεσίας απαγορεύοντας στους στρατιωτικούς, που ήταν κηδεμόνες κατοικιδίων ζώων να τα έχουν μαζί τους στα στρατιωτικά οικήματα και δη τα εξοχικά, όπως ο κάθε Έλληνας πολίτης, έλαβε τέλος με το άρθρο 39 του νόμου 4407/2016, που δημοσιεύτηκε στις 27/07/2016.

Παρά τα απολύτως νόμιμα επιχειρήματα, που γραπτά η Ομοσπονδία μας κατέθετε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Γ.Ε.Σ, οι στερεότυπες και στερούμενες νομιμότητας απαντήσεις τους ήταν πάντα αρνητικές.

Μετά απο πληθώρα διαμαρτυριών προς τον Φορέα μας στρατιωτικών ιδιοκτητών κατοικιδίων, που πολλές φορές εξωθούνταν εμμέσως πλην σαφώς στην εγκατάλειψη των κατοικιδίων τους, η Π.Φ.Π.Ο κατέφυγε με γραπτό αίτημα στον Υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο, απο όπου λάβαμε την διαβεβαίωση, ότι η αυθαιρεσία αυτή θα λάβει τέλος, όπερ και εγένετο.

Αντίθετα με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1181/19-06-2015 μια κατάκτηση του ελληνικού φιλοζωικού κινήματος για την μεταφορά των κατοικιδίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ΚΤΕΛ κλπ, που στις άλλες χώρες της Ε.Ε ισχύει εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, ο Υπουργός κ. Χ. Σπίρτζης την πήρε πίσω προφανώς ικανοποιώντας απαιτήσεις των ιδιοκτητών λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

Έτσι στην Ελλάδα της Ευρώπης ο κηδεμόνας κατοικιδίου που θέλει να ταξιδέψει μαζί του στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ εξαρτάται απο την όρεξη του οδηγού του λεωφορείου.

Θέλει ο οδηγός, μπορεί να ταξιδέψει, δεν θέλει έξω κι ας χτυπιέται ο επιβάτης.

Παγκόσμια πρωτοτυπία με βαρύ αρνητικό πρόσημο.

Μάταια ζητάμε εδώ και μήνες συνάντηση με τον κ. υπουργό.
Η μόνιμη απάντηση της γραμματείας του γραφείου του είναι, ότι “ο υπουργός πνίγεται”.

Οι υπουργοί Παιδείας, Δικαιοσύνης, ΥΠΑΑΤ, Προστασίας του Πολίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, όλοι πρόθυμα και άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Π.Φ.Π.Ο εκτός του κ. Σπιρτζή.

Ας ελπίσουμε, ότι η στάση αυτή της γραμματείας του είναι εν αγνοία του.

Θα πρέπει κάποτε η χώρα μας, μέλος της Ε.Ε, και οι διάφορες αρχές της να προσαρμοστούν στις σύγχρονες αντιλήψεις για την σχέση ανθρώπου και ζώων να μην δαιμονοποιούν τα ζώα στηριζόμενες σε προσωπικές, αναχρονιστικές και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις γι αυτά.

Η χώρα και στα θέματα των ζώων πρέπει να τραβήξει μπροστά με θέσεις σύγχρονες, δίκαιες και ριζοσπαστικές.

Συνημμένο Αρχείο: Επιστολή στον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία