“Αυτό το σκυλάκι ενός έτους έχει έρθει τέσσερεις φορές στο σπίτι μου …και άλλες τόσες ήρθε και το πήρε ο ιδιοκτήτης του….προχθές το βράδυ ήρθε πάλι και το έβαλα μέσα…το πρωί φεύγοντας για δουλειά το άφησα έξω …γιατί την τελευταία φορά το αφεντικό του μας έβαλε και χέρι…..που δεν το αφησα να γυρίσει σπίτι….γυρνώντας από τη δουλειά το βρήκα μέσα στις λάσπες…να σέρνει τα πίσω ποδαράκια του….κάποιο σκυλί το δάγκωσε σύμφωνα με τον κτηνίατρο που το πήγα και έδωσε τις πρώτες βοήθειες….δυστυχώς τσιπάκι δεν έχει ώστε να βρω το αφεντικό του ενώ γύρισα και τον Καλαθά να τον ψάχνω…”

Έτσι ξεκινούσε το μήνυμα που έλαβε η πρόεδρος του συλλόγου μας σήμερα το μεσημέρι στο facebook.Το μήνυμα συνοδευόταν και από τη φωτογραφία του σκυλάκου που φαινόταν σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση.

Επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κυρία Βασιλική και ενημερώθηκε ότι το σκυλάκι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του κου Ξηρουχάκη αλλά χρειαζόταν ακτινογραφίες για να φανεί η έκταση της βλάβης που είχε υποστεί,αλλά και ότι η κοπέλα αδυνατούσε να καλύψει οικονομικά τα κτηνιατρικά έξοδα,ήταν όμως διατεθειμένη να το φιλοξενήσει.

Επειδή εργαζόταν,έκανε μια ανάρτηση στη σελίδα του συλλόγου,όπου ζητούσε εθελοντή για να μεταφέρει άμεσα το σκυλάκι στο κτηνιατρείο  Καμπουράκη-Βαλυράκη για ακτινογραφίες.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική,αφού βρέθηκαν πολλοί εθελοντές για να μεταφέρουν το σκυλάκι στο γιατρό.Tελικά το μετέφερε η Ιωάννα,η οποία μας ενημέρωσε ότι θα καλύψει και τα ιατρικά έξοδα.

Ο μικροσκοπικός σκυλάκος,-ενός έτους περίπου- έχει σπασμένα πλευρά και παράλυση των δύο πίσω άκρων που οφείλονται σε άγριο δάγκωμα από σκύλο.Ξεκίνησε κορτιζόνη και αντιβίωση και μετά από λίγο καιρό θα γνωρίζουμε αν η παράλυση είναι μόνιμη ή παροδική.

Αυτό όμως που είναι απολύτως σίγουρο είναι ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Δυστυχώς τίποτα από αυτά δε θα συνέβαινε αν το σκυλάκι δεν έκανε μόνο του τη βόλτα του αλλά υπήρχε επίβλεψη από τον κηδεμόνα,τον οποίον δε γνωρίζουμε, αφού ο σκυλάκος δεν είχε ηλεκτρονική σήμανση,αλλά και δεν το αναζήτησε αυτή τη φορά.

o σκυλάκος στο κτηνιατρείο που τον μετέφερε η Ιωάννα

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές τη σημασία της υπεύθυνης κηδεμονίας.

Τα αδέσποτα κινδυνεύουν καθημερινά για διάφορους λόγους αλλά όσα επιβιώνουν είναι πιο ανθεκτικά στο δρόμο.

Ένα δεσποζόμενο σκυλάκι 3 κιλών,που κάνει “μόνο του βόλτα,αφού ξέρει το δρόμο να γυρίσει” είναι εκτεθειμένο στους ίδιους και περισσότερους κινδύνους.

Και μπορεί να ξέρει το δρόμο,ο δρόμος όμως δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα…

Έχει αυτοκίνητα,φόλες,αγέλες αδέσποτων,ανθρώπους μου μισούν τα ζώα.

Η απόκτηση κατοικίδιου δεν είναι υποχρεωτική…Είναι προσωπική επιλογή του καθενός.

Προυποθέτει όμως και ευθύνες…

Όποιος δεν μπορεί να τις αναλάβει ώστε το κατοικίδιο να ευζωεί και να είναι προστατευμένο,ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ.

Είναι τουλάχιστον πιο υπεύθυνο…

Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας για βοήθεια και ιδιαίτερα τη Βασιλική που ανέλαβε την περίθαλψη του μικρού..Κάτι αλλάζει τελικά και γινόμαστε όλο και περισσότεροι αυτοί που στρέφουμε το βλέμμα μας και σε αυτά τα πλάσματα….

Διαβάστε επίσης

Υιοθετούμε υπεύθυνα/Οδηγός ελέγχου υιοθεσιών