Μετά από καταγγελίες  τουριστών που επισκέφτηκαν την  πανέμορφη περιοχή του Μπάλου στην Γραμβούσα  για τα άλογα και τα γαϊδουράκια που χρησιμοποιούνται για την κατάβαση μέχρι την θάλασσα  μεταβήκαμε σήμερα  μαζί με την αστυνομία του Α.Τ Κισάμου , ώστε να δούμε απο κοντά τι συμβαίνει .
Διαπιστώσαμε , όσο μας το επιτρέπουν οι γνώσεις μας , οτι τα  νεαρά ζώα ήταν σχεδόν σε πολύ καλή θρεπτική κατάσταση , έδειχναν εύρωστα ιδιαίτερα τα 3 πανέμορφα   άλογα, είχαν καινούργιες οπλές , άφθονο νερό  και σχετικά καλή σκίαση τόσο στην σημείο της αφετηρίας όσο και στο τέλος της μικρής διαδρομής  και το δέρμα τους έδειχνε υγιές .
Τα δύο γαϊδουράκια είχαν ανομοιογενές τρίχωμα , αλλά όπως μας εξήγησαν οι δύο πολύ ευγενικοί ιδιοκτήτες των ζώων και της μικρής επιχείρησης αυτό οφείλεται στο ότι  είναι η εποχή που πέφτει το παλιό και βγαίνει το καινούργιο τρίχωμα.
Συζητήσαμε για την κτηνιατρική περίθαλψη , που παρέχουν στα ζώα και συμφωνήσαμε , ότι στον τομέα αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή καθώς  και συνεργασία του κτηνιάτρου τους με την Αnimal Action της οποίας θα ζητήσουμε τη βοήθεια με τη συνδρομή της εθελόντριας  κτηνιάτρου της κας  Ελίζας Γκέσκου , που ειδικεύεται στα ιπποειδή , με την οποία ήρθαμε σε τηλεφωνική  επικοινωνία .
Τα ζώα εργάζονται λίγες ώρες και  σηκώνουν μικρό βάρος , αφου οι ιδιοκτήτες τους προσέχουν να μην μεταφέρονται υπερβάρα άτομα μιας και η  600 μέτρων διαδρομή είναι αρκετά ανώμαλη.
Τέλος ευχαριστούμε τον αστυνομικό του Α.Τ. Κισσάμου που μας συνόδευσε μέχρι τον Μπάλο για την ευγένειά του, την φιλοξενία του και την διάθεσή του για καλή συνεργασία.