Πριν λίγες μέρες επικοινώνησε με το σύλλογό μας,συμπολίτης μας από την περιοχή του Ακρωτηρίου και μας ενημερωσε ότι στο γειτονικό της σπίτι,ζει στην αυλή ένας σκύλος,ενώ οι ιδιοκτήτες -ιταλικής καταγωγής- έχουν να εμφανιστούν ένα χρόνο περίπου.

Η συμπολίτης μας, μας ανέφερε ότι εντόπισε τυχαία το σκυλάκι πριν αρκετό καιρό,εντελώς αποστεωμένο και άρχισε να του πετάει φαγητό με την ελπίδα ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή οι ιδιοκτήτες.

Μας ανέφερε επίσης,ότι στην αυλή του σπιτιού υπήρχαν και τρία κουνελάκια,ένα γκρι και δύο λευκά,στα οποία πετούσε καρότα,αλλά εδώ και καιρό δεν τα βλέπει πλέον.

Ενημερώσαμε την αστυνομία,καθώς κανείς από τους γείτονες δεν γνώριζε που είχαν πάει οι ιδιοκτήτες, επισκεφτήκαμε το σημείο και διαπιστώσαμε ότι όντως υπήρχε ένας σκύλος,ο οποίος ήταν πολύ επιφυλακτικός και δεν πλησίαζε την περίφραξη..

Αφού πηγαίναμε καθημερινά για μερικές ημέρες και του μιλούσαμε απέξω,σήμερα κατεβάσαμε μια ειδική παγίδα με λιχουδιές και σε λίγη ώρα ο σκύλος είχε μπει μέσα.

Όταν ανεβάσαμε την παγίδα και την ανοίξαμε είδαμε έναν πανέμορφο σκυλάκο,ο οποίος είχε παχύνει χάρη στη φροντίδα της γειτόνισσας,πολύ φιλικό που διψούσε για χάδια και αγκαλιές,αφού είχε ασυλοποιηθεί για ένα χρόνο περίπου γιατί η περίφραξη ήταν πέτρινη και δεν είχε οπτική επαφή με το περιβάλλον εκτός σπιτιού.

Μεταφέραμε τον Charlie -όπως τον ονομάσαμε-σε σπίτι φιλοξενίας και ψάχνουμε να του βρούμε οικογένεια.

Ας δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στον Τσάρλι,είναι πολύ ανθρωποκεντρικός και φιλικός.